Tornaveu
Les melodies de la Patum de Berga envaeixen el Tradicionàrius

De tot el gruix de propostes, destaquem la presència de les melodies de la Patum de Berga, a càrrec del grup de la jove trompetista, saxofonista i cantant de jazz catalana Andrea Motis Quintet i la banda del memorial Ricard Cuadra. Serà aquest dijous 13 de juny a les 21.30h a la seu del Centre Artesà Tradicionàrius. Un concert que l’organització titlla d’“únic al món” i que només se celebra a Berga i a la Vila de Gràcia per Corpus. Es tracta d’una tradició ja instaurada al Festival Tradicionàrius per la qual s’acull el concert de les músiques de La Patum coincidint amb el dijous abans de Corpus. També el podreu veure telemàticamen en directe a través del Facebook del programa radiofònic Fes ta Festa.

Pel Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) “és un privilegi que tot els membres de la Banda Memorial Cuadra es desplacin a Gràcia i interpretin a l’auditori del Tradicionàrius, en primícia, el programa que estrenaran a la plaça de Sant Pere a Berga el 15 de juny”, expliquen. A la primera part del concert, que té un preu de 10 euros per als no socis del CAT, es comptarà amb la participació de l’Andrea Motis Quintet, un grup format per la coneguda cantant, trompetista i compositora, juntament amb Joan Chamoro (contrabaix), Ignasi Terraza (piano), Josep Traver (guitarra) i Esteve Pi (bateria). En aquesta primera part també s’interpretarà una peça, amb la Banda del Memorial Cuadra, del compositor Sergi Vergés, director de la Big Band del Conservarori Superior del Liceu. A la segona part serà la interpretació d’un salt complet de Patum amb final de Tirabols.

“Una festa compartida més enllà de la plaça de Berga, on els berguedans ofereixen als graciencs la seva identitat com a poble i el seu sentiment patumaire”, conclouen des del Festival.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa