Tornaveu
Les Festes de Santa Eulàlia acosten tradicions i jovent

El tret de sortida es donarà divendres 11 de febrer amb la tradicional Audició festiva des del Carilló del Palau de la Generalitat i, a la mateixa plaça de Sant Jaume, un concert dels Cors de Clavé, que participen per primera vegada en aquesta cita.

L’endemà, diada de Santa Eulàlia, arribarà la cercavila de la Gegantona Laia i la cerimònia del penó, seguida de la Trobada sardanista infantil, la plantada i cercavila de les figures infantils de les colles geganteres i la mostra d’esbarts dansaires infantils i juvenils. Diumenge arrencarà amb la Matinada de grallers i la posterior actuació dels Falcons de Barcelona. Les colles castelleres de la ciutat aixecaran les seves construccions a la plaça de Sant Jaume. Les trobades de puntaires i tabalers i el correfoc dels petits diables i les bèsties petites són altres propostes per a diumenge dia 13, abans que un gran castell de focs acomiadi la festa.

Santa Eulàlia, a fons en diverses exposicions

El Palau de la Virreina acollirà una exposició amb totes les gegantes de Ciutat Vella que tradicionalment participen a la Passejada de les Laies el dia de la patrona, el 12 de febrer. Hi podreu conèixer la Gegantona Laia, la Laia del Pi i l’Eulàlia de la plaça Nova, a més de les altres gegantes del Pi, del Raval, de la Barceloneta, del Casc Antic, de Santa Maria del Mar, de Sant Pere de les Puel·les, de Sant Jaume Apòstol i de la Casa de la Caritat, així com la Violant, la geganta de la Ciutat.

D’altra banda, el Born CCM acull fins dissabte dues exposicions més de les Festes, la Mostra de Gegants infantils i d’escola, que enguany tornarà a comptar amb les figures de diverses escoles barcelonines al costat de les figures de les colles geganteres de la ciutat. Hi haurà els gegants infantils de tots els barris de la ciutat. I una mostra amb el bestiari infantil de les colles dels diversos barris de la ciutat: els Cavallets petits de l’Esbart Català de Dansaires, en Nébula de la Trinitat Vella, en Barrufafoc de l’escola Barrufet de Sants, en Niku dels Falcons de Barcelona, el Farfollot i les Farfolletes de la Sagrada Família, la Bímbia de la Trinitat Nova, l’Espiadimonis i en Trajanito de la Verneda, la Sagresaureta de la Sagrera, l’Espurna de Sant Antoni, la petita Àliga de la plaça Nova, la Trini de Nou Barris, l’Estarrufadet del Poblenou i l’Ullals, en Jussà i en Banyut d’Horta – el Carmel.

El Centre Cívic Can Basté acull L’auca de Santa Eulàlia: el barri oblidat. Del 14 al 19 de febrer, es pot veure una petita mostra de l’auca de Santa Eulàlia, tant en format físic com audiovisual, on es podran veure vídeos de celebracions passades i de la història que vincula Santa Eulàlia amb Nou Barris.

El Museu Diocesà acull l’exposició Santa Eulàlia de Barcelona, la ben parlada. Una ciutat, una patrona, que recull la història del patronatge de Santa Eulàlia a la nostra ciutat amb diverses mostres d’èpoques i contextos diferents. Es pot visitar fins al 27 de març. I una darrera mostra, a Casa dels Entremesos s’hi podrà visitar fins al 3 d’abril l’exposició La toilette dels Gegants del Pi, i també l’exposició del Concurs de cartells de les Festes de Sant Josep Oriol 2022.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa