Tornaveu
L’Auditori de Barcelona acollirà el 15è Festival de Bandes de Música Catalanes

Diumenge 10 de juliol a la sala Pau Casals de L’Auditori de Barcelona, a les 18h, serà l’escenari d’excepció de la 15a edició del Festival de Bandes de Música Catalanes, organitzat per la Federació Catalana de Societats Musicals, que enguany celebrarà el primer centenari del naixement de La Lira Ampostina.

A més de comptar amb la Lira Ampostina, el concert serà el punt de trobada de la Banda Música Sant Llorenç de La Galera i la Banda del Prat de Llobregat. Una selecció de bandes que mostra la riquesa d’aquest moviment a Catalunya. La Lira Ampostina, és l’exemple d’una llarga tradició; fundada el 1916, ha ofert concerts a llocs tan emblemàtics com el Palau de la Música, l’Estadi Olímpic de Montjuïc, passant per altres ciutats d’arreu de l’Estat o ciutats de països Europeus, com ara França o Alemanya, i essent dirigida en qualitat de directors convidats per noms del prestigi de Carles Santos o Frank de Vuyst. Mentre que la Banda del Prat de Llobregat és la demostració que dia rere dia neixen noves bandes: nascuda fa tan sols deu anys, la formació ha demostrat un gran domini de tot tipus d’estils, des de música clàssica a peces del jazz o rock.

Pel que fa a la Banda de Música de Sant Llorenç de la Galera, és l’exemple d’una iniciativa nascuda fa més de trenta anys a l’empara de l’Associació de Mares i Pares (AMPA) d’una escola, que amb el temps esdevé una banda autònoma i que alhora dóna lloc al sorgiment d’una escola de música, que enguany consta de 7 professors qualificats i 40 alumnes en actiu.

Al concert, de dues hores de durada, s’hi podran escoltar obres com la Continental Overture de Johan de Meij, que interpretarà la Banda de Sant Llorenç de la Galera, amb direcció d’Oriol Navarro, El Camino real d’Alfred Reed, que interpretarà la Banda del Prat de Llobregat, dirigida per Juan Carlos Chordà Escrivà, o una suite de clàssics americans de Robert Russell Bennett, compositor, entre d’altres, de les músiques de My Fair Lady, que interpretarà la Lira Ampostina, amb la batuta d’Octavi Ruiz Gisbert.

L’entrada per al 15è Festival de Bandes de Música Catalanes serà de 6 euros i els canals de venda són les taquilles de l’auditori o el seu servei de venda per Internet.

Podeu comprar les entrades, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa