Tornaveu
La formació en cultura popular, a l’abast de tothom a Girona

Cap de setmana de formació en cultura popular i tradicional. El Campus de Cultura Popular de Girona 2018 acull el 17è curs d’estiu de cultura popular i tradicional, que organitzen conjuntament l’Institut de Ciències de l’Educació Josep Pallach de la UdG, AUCOC, Escampillem i Centre Cívic Sant Narcís entre el 29 de juny i l’1 de juliol. L’objectiu d’aquesta iniciativa és fer descobrir als alumnes la cultura popular i tradicional mitjançant la pràctica, el coneixement i l’assistència a ballades populars, concerts i espectacles diversos. Es tracta d’un curs introductori i divulgatiu i de nivell inicial que vol presentar el doble interès de la temàtica per als docents: d’una banda pel contingut patrimonial com a part important de la nostra cultura, i de l’altra com a font especialment rica de recursos en el procés educatiu, tal com explica l’organització.

La participació és oberta i gratuïta i no cal inscriure’s, de manera que us ho podeu pensar fins al darrer moment! Ara bé, si esteu interessants a obtenir el reconeixement del Departament d’Ensenyament o de la UdG sí que us haureu d’inscriure sense pagar res; els mestres i professors a través de la pàgina de l’ICE Josep Pallach de la UdG, i els estudiants de la UdG a través del formulari d’automatrícula de la pàgina.

La formació de tres dies s’estructura en dues àrees. La primera inclou tallers, activitats i xerrades: Marco Domenichetti: Taller de danses quebequese; Lucio Serafino: Danze delle Quattro Province; Gegants de Santa Eugènia i Gegants de l’esquerra del Ter: cercavila; Fal·lera Gironina: Presentació del conte: s’ha perdut un capgròs; Fal·lera Gironina: Fes-te el teu capgròs i cercavila de titelles, tallers per a la mainada; Pere Romaní: Taller d’acordió diatònic: tocar per ballar; Amadeu Carbó: Calendaris, la indústria catalana d’organitzar el temps; Esbart Marboleny: Danses catalanes; Associació de puntaires de Girona: Trobada amb les puntaires; Cobla Rossinyolets: Sardanes; Eugeni Domingo: Xerrada i itinerari: la pedra de Girona; Margarita Albumà: Xerrada i itinerari: la Girona secreta; Cèsar Ollé i Jordi Ballesteros: Cançons del cançoner de Ripoll; Benoit Guerbigny: Taller de danses del Peitau; Brisa Rebés: La rítmica Dalcroze aplicada a la dansa com a eina per a l’ensenyament, i Anaís Falcó i Cristian Simelio: Conferència il·lustrada: Balls cantats, follies, cobles i corrandes: la transgressió de dir cantant.

El segon bloc inclou sortides nocturnes amb balls, concerts, sardanes, cercaviles, espectacles de carrer i una mostra gastronòmica. I és que cal tenir en compte que Girona també acull aquests dies el festival Undàrius, de manera que s’han programat tres sortides per assistir al festival.

Aquest curs d’estiu de cultura popular i tradicional forma part del Campus de Cultura Popular de la Direcció general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya. Aquest campus fa de paraigua de les diferents activitats formatives que es despleguen arreu de Catalunya en l’àmbit de la cultura popular i tradicional, i aplega activitats que tenen com a denominador comú la qualitat de la seva oferta en un ampli espectre formatiu: instruments tradicionals, dansa, jotes, glosa, arquitectura popular, jocs tradicionals, cant coral, etnografia, pedagogia, etc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa