Tornaveu
La Festa Major de Banyoles genera més de 270.000 euros

La xifra forma part de l’estudi presentat al nou número de DeCultura, dedicat als recursos econòmics que es generen al territori gràcies a l’existència d’esdeveniments com ara les festes majors.

Concretament, la Festa Major de Sant Martirià a Banyoles genera una riquesa de més de 270.000 euros anuals al Pla de l’Estany. La festa, que aplega més de 350 voluntaris, està en gran part dinamitzada per la fundació Foment de Banyoles i l’Agrupació Barraques. Segons l’estudi es contempla que 20.587 assistents a la darrera edició, el 56 % són visitants de fora de la comarca. La majoria d’aquest públic forà assisteix a l’esdeveniment un sol dia, fet que produeix una despesa mitjana de 28,5 euros per persona.

En relació amb la comarca del Pla de l’Estany, la Festa Major de Sant Martirià genera una riquesa de 270.772 euros anuals. Aquest impacte comporta l’equivalent a 7 llocs de treball a jornada completa durant un any i l’increment de la producció al territori en quasi 572.000 euros.

També podeu consultar les anàlisis de l’impacte econòmic de l’Aquelarre de Cervera (Segarra) i de les Falles d’Isil (Valls d’Àneu), que han utilitzat la mateixa metodologia. Per tenir accés als articles, feu clic aquí.

Cal recordar també que la revista de pensament associatiu Canemàs va realitzar un estudi sobre l’impacte de la Festa a Barcelona, que podeu consultar fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa