Tornaveu
La Festa Catalana, un aiguabarreig de cultura popular al carrer

Les tardes de dissabte entre el 17 de setembre i el 19 de novembre teniu una cita amb la cultura popular catalana a la plaça Leonardo Da Vinci de la zona del Fòrum de Barcelona. Aquest espai es transforma en una festa major en miniatura on tant els turistes com els veïns de la ciutat i d’arreu del país se submergeixen en la riquesa i la vitalitat de la cultura popular catalana i internacional. L’estrena aquest cap de setmana oferirà les actuacions del grup de folk macedoni Karshiaka, els bastoners de Gràcia i la colla sardanista Xàldiga.

Karshiaka és una agrupació de danses tradicionals macedònia que visitarà Barcelona en el marc de les Jornades Internacionals Folklòriques, que cada any organitza l’Adifolk entre el 16 i el 25 de setembre en diverses poblacions de Catalunya. Són la barreja perfecte entre ball, cant i interpretació de diversos instruments tradicionals. Pel que fa a la colla sardanista Xàldiga, oferiran als espectadors diverses ballades d’exhibició i tot seguit donaran pas als bastoners de Gràcia, la colla més antiga del barri que acumula 35 anys d’actuacions.

La Festa Catalana és un petit festival de cultura popular dissenyat amb l’objectiu de difondre entre els turistes les tradicions més genuïnament catalanes i posar en relleu la riquesa de la cultura popular barcelonina. Per això hi participen tota mena d’entitats de la ciutat, com ara agrupacions castelleres, els Falcons de Barcelona, la Moixiganga, colles sardanistes, esbarts, parelles de gegants i peces de bestiari.

Podeu consultar el programa, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa