Tornaveu
La Festa Catalana 2017 encara la recta final

El món ens mira. I ens mira, sobretot, quan visita Catalunya i té l’oportunitat d’impregnar-se de la quotidianitat dels catalans i de la seva cultura. Aquesta és, justament, la finalitat de la Festa Catalana, organitzada per l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i coordinada per l’Associació de Difusió del Folklore (Adifolk), que converteix l’Avinguda de la Catedral en un menú degustació de les expressions culturals més genuïnament catalanes entre els turistes que visiten Barcelona.

La Festa Catalana és, de fet, una mostra transversal i representativa dels col·lectius de cultura popular: Esbarts, bestiari, balls de bastons, gegants, puntaires i castellers, entre altres. Es tracta d’un programa obert a tothom i basat en la participació voluntària. Tot i que la iniciativa està ideada amb l’objectiu de difondre internacionalment la cultura catalana, els organitzadors també esperen que serveixi per donar a conèixer els col·lectius de cultura popular entre la població autòctona. Encara teniu temps de gaudir-ne, cada dissabte i fins al 18 de novembre.

Entre les novetats d’enguany hi ha el fet que l’Associació Catalana de Puntaires té una presència destacada a la Fira, perquè mentre es fan les actuacions de cultura popular, les puntaires mostraran el seu talent als visitants cada dissabte. Les podreu veure, per exemple, aquest dissabte 14 d’octubre, perquè a les 11.30h hi ha l’actuació de la Mulassa de Barcelona, els gegants del Raval i els gegants de Sant Pere. El 21 d’octubre serà el torn de l’Esbart Joventut Nostra Esbart Sant Jordi i de la Colla Sa Bodega d’Eivissa, mentre que per al 28 d’octubre s’ha programat un especial amb les colles de Sant Andreu. El 4 de novembre, els visitants podran gaudir d’una exhibició de l’Esbart Català de Dansaires, l’11 de novembre serà el torn de la Colla Sardanista Blanca Espurna i dels Gegants de Calella. I ja el darrer dia, el 18 de novembre, un especial de la Casa dels Entremesos amb Víbria de Barcelona, Arpella del Barri Gòtic, Gegants de Sant Jaume, i Moixiganga de Barcelona.

Podeu consultar tot el programa de la Festa Catalana, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa