Tornaveu
La Festa Catalana 2017 comptarà amb la producció artística d’Adifolk

Reserveu les dates. Entre el 9 de maig i el 18 de novembre, l’Avinguda de la Catedral acollirà la Festa Catalana 2017. Tots els dissabtes (11:30h), exceptuant els de setembre, acollirà una mostra representativa de la cultura popular catalana. Organitzat per l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i coordinat per l’Associació de Difusió del Folklore (Adifolk), la Festa Catalana pretén difondre les expressions culturals més genuïnament catalanes entre els turistes que visiten Barcelona. Si formeu part d’una entitat de cultura popular catalana, i us hi voleu inscriure, ho tens molt fàcil. Només heu de presentar la vostra sol·licitud al correu [email protected] abans del 9 d’abril, presentant-hi una fotografia adjunta del grup.

Adifolk, que ja va assumir les tasques de coordinació en les edicions celebrades el 2015 i 2016, enguany també assumeix les responsabilitats de producció artística. Seguint la línia marcada pels espectacles organitzats per l’entitat, la Festa Catalana 2017 inclourà una mostra transversal i representativa dels col·lectius de cultura popular: esbarts, bestiari, balls de bastons, gegants, castellers, etcètera.

Joan Gómez assegura a Tornaveu que volen confeccionar un programa “obert a tothom i basat en la participació voluntària”. El president d’Adifolk apunta que no volen agrupar les “expressions culturals de manera arbitrària, sinó lligant-les per un fil argumental que les doti d’un sentit artístic”. En aquest sentit, les actuacions programades estaran íntimament relacionades amb les festes locals catalanes i barcelonines.

El programa de la Festa Catalana 2017 també inclourà les ballades de sardanes que, des de fa anys, la Colla Violetes del Bosc organitzada cada dissabte a l’Avinguda de la Catedral. Tot i que la iniciativa està ideada amb l’objectiu de difondre internacionalment la cultura catalana, els organitzadors també esperen que serveixi per donar a conèixer els col·lectius de cultura popular entre la població autòctona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa