Tornaveu
La cultura popular catalana omplirà Torí amb l’Aplec Internacional

El compte enrere fa dies que ha començat, els preparatius d’un llarg any de feina s’han accelerat. L’Aplec Internacional ja és aquí. Organitzat per Adifolk, 29 grups es desplaçaran a la ciutat italiana de Torí, entre els quals hi haurà gegants, agrupacions musicals, esbarts, colles sardanistes, castellers, balls de cercavila, bastons, nans, falcons, cavallets i havaneres, entre d’altres.

L’Aplec Internacional cada any visita una ciutat que acull els grups catalans. “La selecció dels grups que s’hi desplaçaran s’ha fet tenint en compte criteris com la representació de la diversitat cultural del territori, o les possibilitats d’adaptació dels grups amb els espectacles que tindran lloc a Torí”, comenta Joan Gómez, president d’Adifolk, que afegeix que la legislació italiana referent als espectacles de foc és tan restrictiva que ha provocat que dos grups dels previstos inicialment no es desplaçaran a Torí, ja que no han aconseguit el permís per actuar-hi.

Això no obstant, Gómez valora la bona disposició de la ciutat italiana per acollir-los. “Coincidint amb un Festival Internacional d’actuacions per a nens, ens han convidat a realitzar un espectacle al Teatre Carignano, cosa que és inèdita en els anys d’història de l’Aplec”, diu Gómez. En l’edició número 18 de l’Aplec Internacional, a més d’omplir aquest emblemàtic teatre, l’Aplec durà a terme dues cercaviles i diverses actuacions al carrer per mostrar als ciutadans de Torí, la riquesa de la cultura popular catalana. A més, amb l’Aplec s’hi desplaça el grup de l’Estartit Quartet Segle XVIII, que oferirà a l’església San Filippo Neri un concert de música barroca el divendres 7 d’agost.

Podeu descarregar el programa d’activitats, fent clic aquí.

El conjunt de colles que hi actuaran és el següent:

Gegants: Gegants de Maials (Lleida), Gegantons d’Aitona (Lleida), Gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya portats pels Geganters de Cervera, Gegants del Poble Nou de Manresa, Gegants de la Pedrera de Barcelona.

Agrupacions musicals: Sacaires de Tarragona, Ministrers del Sabre (Mataró), Cobla Volta al Món, Cobla Camps (Sant Joan de Vilatorrada), La Marsonada – Grup Ventsonats (Palamós), Quartet segle XVIII (L’Estartit).

Esbarts: Esbart Sabadell Dansaire, Els Fadrins de Vielha (Lleida), Grup de Dansa Barroca (Santa Maria de Palautordera).

Colles sardanistes: Colla Xàldiga (Barcelona), Colla Sa Palomera (Blanes), Colla Dolç Infern (Lleida), Colla Sol Ixent (Lleida).

Castellers: Xics de Granollers.

Falcons: Falcons de Barcelona.

Balls de Cercavila: Agrupació de Sitges – La Moixiganga, Ball de Pastorets de Vilafranca (Vilafranca del Penedès).

Bastons: Bastoners ‘Estelladors’ de Prats del Lluçanès (Barcelona).

Nans: Agrupació de Sitges – Cabeçuts, Capgrossos de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

Bèsties: Drac de l’Agrupació del Bestiari Festiu de Catalunya.

Cavallets: Agrupació de Balls Populars de Torredembarra.

Havaneres: Voramar (La Bisbal de l’Empordà).

Jocs tradicionals: Companyia de Jocs l’Anònima.

Grup convidat italià: Artüsin Associazione Culturale (Cuneo)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa