Tornaveu
La 4a gala de l’Any d’Adifolk reivindica la tasca de difusió i internacionalització de la cultura
Aquest diumenge 28 de novembre, Lloret de Mar s’ha convertit en l’epicentre de la cultura popular catalana amb la celebració de la 4a Gala de l’Any d’Adifolk, que ha recuperat la presencialitat després d’una edició anterior traslladada a les xarxes arran de la pandèmia i que ha aplegat molta cultura popular i festa. Montserrat Marí –del Centre Català de Kansai-Japó–, el Foment de les Tradicions Catalanes i la Mulassa de Vic, han estat guardonats amb els Premis Adifolk 2021 per la seva tasca en la difusió i internacionalització de la cultura catalana.

La gala serveix a Adifolk per fer balanç del 2021 i és sobretot un reconeixement al “més d’un centenar de grups, federacions i persones que han fet costat als diferents esdeveniments que Adifolk ha portat a terme a Catalunya i a l’exterior de les fronteres”, segons va destacar el seu president, Ivan Besora.

El premi al Grup de l’Any ha estat per a la Mulassa de Vic, un reconeixement a la seva trajectòria i constant divulgació de la cultura popular. El Foment de les Tradicions Catalanes s’ha endut el premi a la Federació de l’Any, per la seva tasca en vetllar pel pubillatge català. I Montserrat Marí, presidenta de la Federació Internacional d’Entitats Catalanes i del Casal Català de Kansai, Osaka, al Japó, ha rebut el Premi a la Personalitat de l’Any, especialment pel projecte de projecció de la tradició gegantera catalana a les Universitats de Tokio.

L’acte, conduït per la periodista i presentadora Elisabet Carnicé, va comptar amb una àmplia representació del món de la cultura popular i amb actuacions dels Gegants i la Mulassa de Lloret de Mar, l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes, la Banda de Música Santa Maria de Blanes, la Colla Sardanista Trenc d’Alba de Girona, la Cobla Conrad Saló de La Bisbal d’Empordà i la veu d’Adifolk Oyuna Baturova.

A la gala també es va donar a conèixer la seu del pròxim Aplec Internacional, que arribarà a la seva 34a edició: serà la ciutat d’Elvas, a Portugal, del 26 al 28 d’agost de 2022. Avui dilluns ja s’han obert les inscripcions a la gran mostra de la cultura popular catalana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa