Tornaveu
La 1a Gala de l’Any d’Adifolk proclama Copenhaguen com a seu del 32è Aplec Internacional

Donant la benvinguda als assistents, una àmplia representació dels grups de cultura popular de Montblanc va oferir un espectacle conjunt. En total, van participar en el desenvolupament del programa una dotzena d’entitats locals. Després d’haver projectat un vídeo explicatiu de les activitats desenvolupades l’any 2018 per Adifolk—entre les quals han destacat l’Aplec Internacional, les Jornades Internacionals Folklòriques i la Diada d’Adifolk a Perpinyà— va ser el torn dels parlaments institucionals, que van anar a càrrec d’Ivan Besora (president d’Adifolk), Josep Andreu (alcalde de Montblanc), Joan Olivella (diputat de la Diputació de Tarragona) i Antoni Herrera (subdirector general de Cultura Popular i Associacionisme Culturals de la Generalitat de Catalunya).

Sense més dilacions, va arribar el moment de conèixer els guardonats en les tres categories contemplades. El Premi a la Personalitat 2018, ja anunciat durant la Fira Mediterrània de Manresa, va ser concedit a Lluís Puig. Va recollir el guardó la seva filla Alba, al mateix temps que es feia una connexió en directe amb el conseller a l’exili des de Brussel·les. Encara en la mateixa categoria, també es va reconèixer la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Popular per a la participació de Catalunya en l’Smithsonian Folklife Festival de Washington.

El Premi a la Federació va recaure a la Unió de Colles Sardanistes, entitat dedicada a la promoció de la sardana esportiva que enguany compleix el seixantè aniversari. El guardó va ser recollit per Núria Escudé, presidenta de la UCS. Una jornada perfecta per a la federació, que feia només unes hores havia celebrat la final del Campionat de Catalunya de Punts Lliures a Montblanc. Finalment, el Grup de Geganters i Grallers d’Oliana van ser reconeguts amb el Premi al Grup. El jurat va valorar el compromís en la participació en esdeveniments de gran envergadura i la voluntat de visualitzar l’activitat gegantera que hi ha a les comarques de muntanya del Pirineu.

Com a final de cerimònia, Adifolk va anunciar que el 32è Aplec Internacional se celebrarà a Copenhaguen, entre el 26 i el 29 d’abril de 2019, dins el programa del festival Kulturfestival 48 Timer. Els grups que desitgin participar-hi poden omplir la seva sol·licitud fins al 20 de desembre clicant en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa