Tornaveu
Èxit de la 1a Diada Adifolk a Perpinyà

“Tindrà continuïtat”. Així de contundent es mostra Joan Gómez quan se li pregunta per la valoració de la 1a Diada Adifolk a Perpinyà, celebrada a la capital rossellonesa el 28 i 29 de juliol. En declaracions a Tornaveu, el president de l’Associació per a la Difusió del Folklore de Catalunya es manifesta “realment content” pel desenvolupament d’un cap de setmana “molt positiu, en què s’ha demostrat que la cultura catalana és ben viva a una banda i altra dels Pirineus”.

Tal com és habitual en els esdeveniments organitzats per Adifolk, la DAP esdevingué una mostra transversal dels col·lectius de cultura popular: bandes, balls de bastons, bestiari, cobles, colles sardanistes, corals, construccions humanes, esbarts, diables, jocs tradicionals, gegants, i sobretot colles de balls de gitanes. Més de 400 balladors, representant catorze colles i 14 municipis catalans, van omplir de color la Plaça del Castellet per celebrar la 1a Ciutat Gitanera. Una trobada fins llavors inèdita que causà una gran alegria entre tots els seus participants. A continuació, la Cobla Ciutat de Granollers oferí una magnífic repertori en la ballada de sardanes.

Les activitats tardanes començaren amb la rebuda institucional a l’Ajuntament de Perpinyà, on les autoritats tornaren a manifestar el goig i compromís amb la DAP. Acabada la cercavila pel centre històric de la ciutat, tots els assistents es desplaçaren al Castellet, on se celebrà el tirabol final de tots els grups. El gruix dels participants ja havien participat de la festa, però encara quedaven dos plats farts per tancar el programa

“No és gaire habitual un concert conjunt d’una cobla i un cor infantil—apunta Gómez—i precisament per això el concert de la Cobla Mil·lenària, Fidel·lísima Vila de Perpinyà i el Cor Nou Horitzó de Sant Vicenç de Castellet, ens va arribar a la pell”. La Catedral de Perpinyà com a escenari d’una ballada sardanística, sumada a la qualitat d’aquesta actuació inusual, “captivaren a tothom”. Com a contrast a l’emotivitat viscuda, les colles de diables oferiren un final de festa molt intens i enèrgic a la plaça de la Gambetta. 12 minuts d’enceses per cloure la 1a Diada Adifolk de Perpinyà amb els ànims ben enlaire.

ADIFOLK ja està començant a plantejar-se la segona edició de la DAP, que vol celebrar-se anualment el darrer cap de setmana de juliol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa