Tornaveu
Es busquen grups de música joves i trencadors

Fer-se un lloc en el panorama musical català és feina d’anys. Són pocs els casos de grups que irrompen i triomfen sense gaire esforç, i de fet, les portes d’entrada a aquest món són molt estretes i deixen fora molts grups de joves amb talent que ni tan sols tenen l’oportunitat de mostrar la seva feina. És per això que els Lluïsos de Gràcia i el magazine cultural L’AMPLI han organitzat el concurs DescoNNecta, que busca connectar el talent dels joves grups de música amb la nostra societat, donant-los l’oportunitat de creuar la porta. Es tracta d’un concurs de música en viu per a grups joves i novells, amb una condició, que tinguin esperit creador i vulguin començar a fer-se un nom en l’escenari musical català.

La fase d’inscripció ja ha començat, i el veredicte es coneixerà el 26 de novembre amb un concert entre els dos finalistes al Teatre de Lluïsos de Gràcia. Els dos grups faran de teloners d’un grup professional conegut que es coneixerà al setembre, i el grup guanyador serà programat a un Festival de música en viu de l’àmbit català el 2017, que els Lluïsos de Gràcia es reserven com a sorpresa. El jurat estarà format per professionals de l’àmbit musical, dels Lluïsos de Gràcia i de L’Ampli.

Com hi podeu participar? Només cal enviar un vídeo o una maqueta al correu des[email protected] abans del 15 de juliol amb una cançó de creació pròpia i de qualsevol estil musical. Les bases es poden consultar al web dels Lluïsos de Gràcia, on s’explica que se seleccionaran 8 propostes, que tocaran en dos concerts en directe que tindran lloc el 8 i el 15 d’octubre al pati dels Lluïsos de Gràcia. El repertori serà d’entre 20 i 30 minuts i haurà d’incloure temes propis. Els 2 grups finalistes d’aquest doble concert passaran a la final. El guanyador el decidirà el jurat de l’organització, però també el públic present a la sala per votació, en un 50% cadascun.

De fet, el concurs DescoNNecta és la nova versió del cicle de música de petit format per a joves músics que es feia antigament al bar de Lluïsos de Gràcia. La nova etapa del DescoNNecta va dirigida a músics menors de 25 anys i en una proporció petita, els grups poden incloure membres de més edat, però que no superin mai els 29 anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa