Tornaveu
Els participants del 31è Aplec Internacional a Washington

És la mostra folklòrica més important de tot el món, i la cultura popular catalana és enguany la principal convida. Entre el 27 de juny i el 8 de juliol, una nodrida representació d’expressions festives visitaran l’Smithsonian Folklife Festival de Washington. El viatge a la capital estatunidenca es realitzarà en el marc del 31è Aplec Internacional, organitzat per l’Associació per a la Difusió del Folklore, que ja ha donat a conèixer els grups i participants.

Malgrat que per raons logístiques no ha estat possible traslladar a Washington totes les expressions de cultura popular, s’ha vetllat perquè les persones que s’hi desplacen representin el conjunt de l’associacionisme cultural: imatgeria festiva, diables, catifaires, castellers, artesans, esbarts, fallers, etcètera. Més enllà dels grups festius, la delegació catalana també estarà conformada per una mostra de grups de música tradicional catalana: Les Anxovetes (havaneres), Alidé Sans (música occitana), Carles Belda (música tradicional), Cobla Sons Essencials (cobla/folk) i Joan Garriga & Galactic Maratxis (Rumba).

Per primera vegada en l’historial dels Aplecs Internacionals, la 31a edició es dividirà en dues parts. Amb motiu de la Capitalitat de la Cultura Catalana, Manresa n’acollirà la primera entre l’11 i 13 de maig. Des d’Adifolk es desitja que siguin unes jornades molt especials, que serveixin com a homenatge i retrobament a tots els grups que han participat en els trenta Aplecs que s’han celebrat fins ara.

Ivan Besora, nou president d’Adifolk

En l’Assemblea General d’Adifolk celebrada el 10 de març, va nomenar el montblanquí Ivan Besora i Roig com a nou president. El fins ara responsable de l’àmbit de Comunicació i de la Diada d’Adifolk a Perpinyà encapçalarà la nova Junta Directiva de l’entitat fins al 2022. Des de fa més de vint-i-cinc anys, Besora està implicat en l’àmbit geganter com a membre dels Amics dels Gegants de Montblanc i president de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (2004 – 2008).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa