Tornaveu
Els dissabtes, cita a Barcelona amb la cultura popular

La Festa Catalana reedita edició i a partir del 2 de juliol, cada dissabte, els voltants de la Plaça de la Catedral s’ompliran de diverses manifestacions de la cultura popular en aquest petit festival que té programades activoitats cada dissabte del mes de juliol, agost i fins a mitjans d’octubre.

L’objectiu de la Festa Catalana és difondre tant entre els ciutadans de Barcelona, com d’arreu de Catalunya les nostres tradicions amb actuacions ben lluïdes i rperesentatives de la tota al riqueza de la cultura popular. Cal destacar que les actuacions, gràcies al seu emplaçament i pel ritme i varietat que tindran – a cada jornada hi participaran tres agrupacions d’àmbits diferents- són un bon reclam pels milers de turistes que acull Barcelona.

El tret de sortida de la programació de La Festa Catalana serà dissabte 2 de juliol a les 19:30h amb les actuacions a l’avinguda de la Catedral dels Gegants del Poble Espanyol, els de Petras Albas i els Bastoners de l’Esbart Català de Dansaires. També hi haurpa jornades en què les actuacions seran temàtiques, com l’espectacle que oferirà l’Esbart de Sant Martí el 30 de juliol o l’especial que faran les colles geganteres de la Barceloneta (20 d’agost) del Pi (1 d’octubre), on portaran la seva imatgeria al complet. A més, el 15 d’octubre última sessió de l’edició d’enguany, hi actuaran les colles de cultura popular del barri del Poble-sec: Gegants del Poble-sec, Gat Sírius, bastoners del Poble-sec, Societat Coral els Moderns i Amics de la Sardsana del Poble-sec.

Sant Roc a la Festa Catalana

La festa major més antiga de la ciutat de Barcelona, que se celebra a mitjans d’agost als voltants de la Catedral, també tindrà el seu espai a La Festa Catalana, en la sessió del dissabte 13 d’agost, que comptarà amb colles convidades d’arreu de Catalunya, com ara el ball de Gitanes de Mataró, el ball de Pastorets de Sitges, que actuaran acompanyats del Nan Cu-cut i els gegants centenaris de la Plaça Nova.

En definitiva, la Festa Catalana enguany centra el seu programa a l’avinguda Catedral amb un programa que permet gaudir de la riquesa de la cultura popular catalana. A continuació, us deixem el calendari de les diverses sessions:

2 de juliol

Gegants del Poble Espanyol, gegants de Petras Albas i Bastoners de l’Esbart Català de Dansaires

19.30 a l’avinguda de la Catedral

9 de juliol

Colla Castellera Jove de Barcelona amb els seus músics i gegants del Raval

19.30 a l’avinguda de la Catedral

16 de juliol

Falcons de Barcelona, colla falconera convidada i falcó Niku

19.30 a l’avinguda de la Catedral

23 de juliol

Moxiganga de Barcelona, moixiganga de Lleida i un grup bastoner

19.30 a la plaça Nova

30 de juliol

Espectacle especial de dansa amb l’Esbart Sant Martí

19.30 a l’avinguda de la Catedral

6 d’agost

Grup de bastoners, gegants de Sant Jaume i gegants de Sant Pere de les Puel·les

18.30 a l’avinguda de la Catedral

13 d’agost

Especial festes de Sant Roc de la Plaça Nova: Ball de Gitanes de Mataró, Ball de Pastores de Sitges, nan Cu-cut i gegants vells de la Plaça Nova

18.30 a la plaça Nova

20 d’agost

Especial colles del barri de la Barceloneta: Gegants de la Barceloneta, Tarasca de Barcelona, gegantons Miquelet, Ganxut i Ramonet i nan del general Lagarto.

18.30 a l’avinguda de la Catedral

27 d’agost

Lleó i Mulassa de Barcelona, gegants del Casc Antic, colla sardanista Mare Nostrum

18.30 a l’avinguda de la Catedral

1 d’octubre

Especial colles del barri del Pi: Gegants grans i petits del Pi, Lleó de Barcelona, Mulassa de Barcelona i grallers del Pi

18.30 a la plaça Nova

8 d’octubre

Castellers de la Vila de Gràcia amb els seus músics i Moixiganga de Barcelona

18.30 a la plaça Nova

15 d’octubre

Especial colles del barri del Poble-sec: Gegants del Poble-sec, Gat Sírius, bastoners del Poble-sec, Societat coral els Moderns, Amics de la Sardana del Poble-sec

18.30 a la plaça Nova

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa