Tornaveu
El Seguici de les Basíliques de la Barcelona Antiga, una tradició medieval

L’acte, que se celebrarà el dissabte 10 de gener a les 19.15h, commemora les antigues processons i desfilades que tenien lloc entre les Basíliques de Santa Maria del Mar i Santa Maria del Pi.

Aquestes desfilades entre les basíliques de la Barcelona Antiga eren habituals durant l’edat mitjana i entre els segles XV i XVII. Una de les desfilades més antigues va ser la de l’any 1601 amb motiu de la canonització de Sant Raimon de Penyafort, actual patró dels advocats, el sant del qual és el 7 de gener. Així doncs, el dissabte 10 de gener a partir de les 19.15h serà una bona oportunitat per reviure aquesta tradició. A les 19.15h totes les imatges del seguici es trobaran davant de la Basílica de Santa Maria del Pi. Posteriorment, a les 19.45h i a la llum de les torxes i acompanyats pels músics de Santa Maria del Mar, els del Pi i els tabals del Casc Antic es farà la desfilada fins a Santa Maria del Mar, on es farà l’entrada per la basílica, aproximadament a les 20.30h.

El seguici tradicional que farà el recorregut estarà format pel Lleó de la Ciutat, la Mulassa, el Dofí del Casc Antic, els Gegants de Santa Maria del Mar i tota la família gegantera del Pi. A més, seguint la tradició, el convidat d’enguany serà el Ball de Valencians del Vendrell. Cal destacar que un cop dins de la Basílica de Santa Maria del Mar hi haurà el moment culminant amb el ball a quatre dels gegants grossos de les dues basíliques: el Rei Salomó i la Reina de Saba, de la basílica de Santa Maria del Mar, i l’Elisenda i en Mustafà de la Basílica de Santa Maria del Pi.

Es tracta d’un moment únic que permet reviure una tradició de gran antiguitat en un marc com el de la Basílica de Santa Maria del Mar. Ja fa vuit anys que el seguici és possible gràcies als esforços de l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi i la Colla gegantera del Casc Antic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa