Tornaveu
El Seguici de les Basíliques de Barcelona, amb convidats de luxe

La temporada gegantera del 2016 a Barcelona s’obre amb el Seguici de les Basíliques de la Barcelona Antiga, un espectacle que rememora les desfilades d’imatgeria festiva que es feien als segles XVII i XVIII a la ciutat. Enguany la festa es farà el dissabte 9 de gener a les 17.00 i la cercavila sortirà des de l’església de Santa Maria del Mar fins a l’església del Pi. Gràcies a la llum de les torxes s’hi podrà veure ballar els gegants grans i petits del Pi, els de Santa Maria del Mar, els Gonfanons de les dues basíliques, el Lleó de la Ciutat, el Dofí de Barcelona, la Mulassa de Barcelona, els grallers Els Ginjolers i els músics del Casc Antic.

La cercavila travessarà el barri de la Ribera fins a arribar a la plaça de Sant Josep Oriol, davant la basílica del Pi. Cap a les 19.30 el seguici entrarà dins l’església, on les diverses peces faran els balls d’honor. Un dels més destacats serà el del Ball de Turcs i Cavallets de Tarragona, el ball parlat més antic de Catalunya, que data del segle XIV, i també el de l’Esbart Santa Tecla de Tarragona. L’acte culminarà amb el ball a quatre dels gegants grossos de les dues basíliques: el rei Salomó i la reina de Saba, l’Elisenda i en Mustafà.

La raó per la qual aquesta festa se celebra a principis de gener és perquè una de les desfilades més espectaculars d’imatgeria festiva que hi ha documentades a Barcelona es va fer l’any 1601 amb motiu de la canonització de Sant Ramon de Penyafort, que té la diada el 10 de gener.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa