Que tremoli Barcelona! Com Zeus baixant de l’Olimp amb el seu seguici de signes i nimfes, Carnestoltes s’ha fet acompanyar d’una llarga corrua de personatges que inflamaran la ciutat comtal d’un esperit transgressor i indomable. La seva aparició, dijous 23 a la Plaça de Sant Jaume (18:00), donarà el toc d’inici a una setmana marcada per la disbauxa i la gresca.

La cercavila, presidida pel primer ministre del Carnestoltes Frank-i-fals, els gegants Rodanxó i Rodanxona, i la Reina Belluga, començarà el recorregut al Palau de la Virreina (17:45h). Tampoc faltaran a la cita els Set Ambaixadors del Rei Carnestoltes, simbolitzant les viles històriques barcelonines i cadascun dels pecats capitals que tenen associats (Horta—Ira, Sant Andreu—Luxúria , Sarrià—Avarícia, Gràcia—Supèrbia, Sants—Enveja, Les Corts–Peresa i Sant Martí—Gula).

El Rei Carnestoltes, documentat a Barcelona des de 1333, conscient que la cultura popular sempre ha estat un dels màxims baluards on expressar el seu tarannà irreverent, ha fet arribar a Tornaveu el Ban que pregonerà aquest any. Comença així:

“Proclama de Sa Senyoria Carnestoltes, prò-consul de la República del Sarau, diputat de la Mandra, magistrat president del Tribunal Superior de l’Arbitrarietat, catador Suprem del Vermut de Sants, bevedor compulsiu del carajillu de Gràcia, custodi major de la recepta de la Barreja de la Barceloneta, obridor de l’Aixeta de Barral de Vi Ranci del Raval, tocador dels ous del Poblenou, celador del Gremi de la Ratafia de la Ciutat Vella, civador suprem dels porcs de les Corts i de Sarrià, conseller en cap dels barris del Pla i dels Turons de Barcelona i gran mestre de l’Ordre de la Polla Xica i del Pandero Gran”

El podeu consultar sencer en l’imatge adjunta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa