Tornaveu
El públic se suma a la programació de la Plaça del Folk

Les Matinals familiars folk amb el grup Els Cinc Dits d’Una Mà han estat una incorporació d’enguany que ha tingut molt d’èxit entre els més petits i també entre el record dels més grans. Coincidint amb la celebració dels 50 anys del Grup de Folk, el trio ha rememorat les mítiques cançons de Xesco Boix. Les Tardes Familiars Folk han tingut una afluència d’unes 200 persones de mitjana. El públic ha pogut aprendre danses tradicionals de Catalunya i del País Basc, així com també conèixer quina feina fan i com treballen alguns dels grups més actius de l’escena folk actual.

Pel que fa als concerts i balls folk, enguany l’organització ha apostat per programar, la major part dels dies, a la plana jove del folk actual i de nova creació com Aires del Montseny, RIU, Biflats, Fanfarra i Ebri Knight. Tot i això, també han tingut cabuda grups de llarga trajectòria com Sabor de Gràcia i els bascos Korrontzi. De 22.00 h a 01.00 h, la plaça ha estat plena de gom a gom cada dia, amb un públic entregat que ha vingut a descobrir nous sons i a ballar al ritme del tradifolk, de la fanfarra, de la rumba o del folkrock.

Una novetat d’aquest any ha estat la col·laboració amb les nits del Districte Jove Musical amb els grups guanyadors dels concursos DescoNNecta de Lluïsos de Gràcia 2017, Brush, i del Districte Musical Jove DMJ de Gràcia 2017, Capromoscow.

Els encarregats de tancar la programació diària de la Plaça del Folk van ser el nostre punxa discos Dr Batonga que va fer viatjar a tot el públic per la música d’arrel de tot el món; i el grup de percussió resident al CAT, Kabum.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa