Tornaveu
El Festival Internacional de Bandes de Música de Lleida escalfa motors

La tradició musical de Lleida es remunta més d’un segle enrere, però fins fa tot just una dècada era un patrimoni massa amagat als habitants de la ciutat i a la resta de Catalunya. És per això que l’Ajuntament de Lleida va decidir donar un impuls a aquesta força musical l’any 2004 incloent en el programa de les Festes de Tardor el primer Festival Fem Banda “Germans Roig i Torné”, que apropava la música de qualitat a tots els públics. Avui, més de deu anys després, el festival està consolidat. Ofereix música en directe per a tothom i a més, acosta les millors bandes de música.

L’edició del 2016 ja està al forn per a l’estiu vinent i manté el caràcter internacional que va adquirir el 2015, quan el Fem Banda ha rebut músics de l’Estat espanyol i arreu d’Europa. La Banda Musical de Lleida, com a membre de la WASBE, Associació Mundial de Bandes Simfòniques, fa una crida a participar en el Fem Banda Festival Internacional de Bandes de Música de Lleida que es durà a terme del 30 de Juny al 3 de juliol de 2016.

El Fem Banda 2016 comptarà amb un concurs de Bandes Simfòniques en el marc de l’Auditori Enric Granados i un concurs de Marching Bands que es desenvoluparà als Camps Elisis. La temporada musical 2015-2016 ve marcada pel centenari de la mort del compositor lleidatà més il·lustre, el pianista Enric Granados, mort en l’enfonsament del vaixell Sussex durant la Primera Guerra Mundial. Aquest festival no en quedarà al marge, i tindrà com a figura central Granados.

A més, les Bandes de conservatoris, escoles de música i entitats culturals també gaudiran del seu espai propi en el marc del Festival, on totes les bandes podran participar-hi obertament.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pau Xuriguera Solà a novembre 27, 2015 | 13:57
    Pau Xuriguera Solà novembre 27, 2015 | 13:57
    Em sembla una inicitaiva fantàstica. Les bandes són un gran aparador cultural.
  2. Icona del comentari de: Pau Xuriguera Solà a novembre 27, 2015 | 13:58
    Pau Xuriguera Solà novembre 27, 2015 | 13:58
    Les bandes són un gran aparador cultural. Enhorabona per la iniciativa!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa