Tornaveu
El Festival Fem Banda de Lleida celebra 10 anys

La cita, que inclourà per primer cop la participació de bandes internacionals, obre la inscripció fins a l’1 de març a les bandes de música dins les tres categories principals: la desfilada de bandes, el concurs de bandes de música simfònica i el concurs de bandes de marxa.

La 10a edició del Fem Banda Festival Internacional de Bandes de Música a Lleida se celebrarà del 2 al 5 de juliol, amb el repte de fer del Festival un esdeveniment internacional, de manera que per primer cop obre les portes a la presentació a bandes de música internacionals. A més, l’edició d’enguany també és especial perquè la Banda de Lleida, organitzadora del Festival, celebra el seu centenari.

La cita s’estructura al llarg de tres eixos principals que són, d’una banda, el Festival de Bandes de Música, pròpiament dit, que comporta l’actuació festiva a diferents llocs de la ciutat del 3 al 5 de juliol, i de l’altra, el concurs de Bandes de Música Simfònica i el concurs de Bandes de Marxa, que els dos tindran lloc entre els dies 4 i 5 de juliol. Al lloc web hi ha les bases per als tres eixos principals.

A tall de breu resum, cal destacar que per al Festival de Bandes de Música s’hi poden inscriure les bandes estatals, internacionals i també les pertanyents a Conservatoris i Escoles de Música, mentre que al Concurs de Bandes de Música Simfònica i al Concurs de Bandes de Marxa els participants han de ser bandes no professionals tant estatals com internacionals.

El Festival contemplarà actuacions a la plaça Paeria i la de la Llotja, el Castell del Rei – Seu Vella, els Camps Elisis, i a diferents espais de la ciutat de Lleida, i també de poblacions veïnes. Pel que fa al Concurs de Bandes de Música Simfònica la seu d’actuacions serà l’Auditori Enric Granados (Pl. Mossèn Cinto Verdaguer) i el Concurs de bandes Marxa, serà als Camps Elisis de la Ciutat, espai aquest últim que permet efectuar les coreografies de les Bandes, aspecte que també serà tingut en compte.

Si bé cadascun dels Concursos presenta les bases adaptades al tipus de banda, simfònica o de marxa, les bandes han de lliurar abans de l’1 de març el currículum del director i la Banda de Música, una foto de la Banda, una gravació audiovisual (sigui un DVD o un enllaç d’Internet) i el llistat de músics.

En cadascun tres eixos en què s’estructura el Fem Banda la Comissió d’Avaluació del festival determinarà quines seran les bandes que hi participaran. L’objectiu és revalidar un any més el gran interès que desperta el Festival Fem Banda que al llarg del 2 al 5 de juliol omplirà Lleida de música i desfilades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa