Tornaveu
El Festival En Veu ALTA duu al Penedès la narració i la tradició oral

Torna el Festival En Veu ALTA, la mostra més gran d’espectacles basats en la narració i la tradició oral contemporània organitzada en terres catalanes. L’EVA arriba enguany a la dotzena edició, i en aquesta ocasió tindrà com a epicentre una dotzena de municipis de l’Alt Penedès – Sant Sadurní d’Anoia, St. Pere de Riudebitlles, Vilafranca del Penedès, Torrelavit, Sta. Margarita i els Monjos, Gelida, Sant Quintí de Mediona, Olèrdola, Sant Martí Sarroca, Sant Pere Molanta, Avinyonet, Torrelles de Foix-, que acolliran fins a 38 actes vinculats amb la narració i la tradició oral. En concret, seran 12 espectacles per públic adult, 12 familiars o per a tots els públics, 2 cursos de formació de lectura en veu alta i 8 sessions de lectures vinculades amb EVA354 com el Fòrum Obert i el servei de Voluntariat Lector.

Com ja s’ha fet tradicionalment, l’EVA segueix apostant pels escenaris insòlits com ara cases abandonades, cementiris, cisternes, restaurants, patis i places. És, per tant, un aparador d’espectacles de narració oral de present, “tots ells amb un únic fil conductor i pal de paller, la narrativa i l’oralitat, escortada en vàries ocasions d’acompanyaments musicals”, explica l’organització del festival.

Però a més a més, del 3 al 5 de Juliol l’EVA es desplaçarà fins al municipi de Pradell de la Teixeta, al Priorat. “El que fins ara era el germà petit s’ha convertit en el germà mitjà de l’EVA, una trobada artística que seguirà oferint al públic la mateixa línia de programació de l’EVA ubicant els espectacles en indrets insòlits i singulars del municipi”, explica l’organització.

El Festival En Veu ALTA va néixer amb la voluntat de difondre la narració, la tradició oral i fomentar la transmissió intergeneracional per donar a conèixer cadascun dels territoris i els seus espais singulars per acostar-los als residents, però també a la resta de ciutadans que puguin veure-hi un atractiu turístic. Una funció que els impulsors del festival entenen que no és possible sense la implicació de diferents sectors del territori on es duen a terme les accions, i la interacció de la societat civil i les associacions perquè participin en aquest procés de difusió de l’ofici narratiu.

Podeu consultar el programa del festival EVA, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa