Tornaveu
El coronavirus restringeix les fogueres de Sant Joan

Una prohibició que suposa un cop, tot i que temporal, a una tradició molt arrelada a la ciutat. De fet, la seva preservació i potenciació és l’objectiu de la iniciativa que va sorgir el juliol del 2019, Cremem Barcelona, que en aquests dies pren encara més rellevància. Un grup de persones interessades en la promoció i preservació de les fogueres de Sant Joan a Barcelona veia amb preocupació determinades accions municipals que dificultaven el normal desenvolupament de fogueres que fins al moment no havien tingut problemes de llicències, i van decidir crear la plataforma, integrada per persones i entitats vinculades a les fogueres barcelonines i també persones a títol personal que són seguidores de l’àmbit festiu barceloní.

Cremem Barcelona lluita perquè es duguin a terme accions de protecció i salvaguarda de les fogueres existents a Barcelona i per cercar estratègies d’adaptació de les fogueres a la trama urbana des del punt de vista normatiu, patrimonial, social i de sostenibilitat. Després de mesos de reflexió i treball, la plataforma proposa “una revisió racionalitzada de la normativa vigent en matèria de fogueres a Barcelona”, una “una mirada sostenible i respectuosa de les fogueres” i la confecció d’un cens de fogueres que “ens permeti posar les diverses organitzacions i entitats en contacte per tal de crear sinergies, identificar problemàtiques i solucions comunes”.

En aquest sentit, reclama una actuació municipal de protecció i preservació d’urgència a aquestes fogueres censades ja existents, alhora que posa sobre la taula la possibilitat de declarar la Nit de Sant Joan a Barcelona com un Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), en la seva vessant de l’immaterial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa