Tornaveu
El 3r Festival Músiques en Terres de Cruïlla, teoria i pràctica

Diumenge 18 d’octubre a la Sènia, i el divendres 30 (a Tortosa) i dissabte 31 d’octubre (a la Sènia), se celebra el 3r Festival Músiques en Terres de Cruïlla.

La 3a edició del Festival Músiques en Terres de Cruïlla combina aquest any la voluntat de ser punt de trobada d’activitats musicals de diferents territoris de parla catalana amb la commemoració del 10è aniversari del Certamen Internacional de Bandes Vila de la Sénia.

És un espai i un moment de trobada de músiques i altres manifestacions artístiques de diferents territoris, en un lloc que viu el concepte de cruïlla de tradicions en el seu dia a dia. . El festival combina activitats dedicades a especialistes en música de banda amb d’altres pensades per a tots aquells que gaudeixen escoltant la música i participant de les activitats que es generen al seu voltant: cant, dansa, espectacle.

Un programa molt variat

El diumenge 18 d’octubre el Poliesportiu Municipal de la Sénia, acollirà a les 11h del matí un taller de jota cantada a càrrec de la Rondalla dels Ports, que es repetirà a les 12h. A les 17h hi haurà una trobada de danses tradicionals amb el Grup de Jota de Godall (Montsià). La Muixeranga de Vinaròs o els Gaiters de Joventuts Unides, entre d’altres.

La jornada del divendres 30 d’octubre està dirigida a la formació i tindrà el seu camp de joc al Campus de la Universitat Rovira i Virgili a Tortosa, on a partir de les 9.30h hi haurà la conferencia Les bandes de música, eines de cultura i art, a continuació hi haurà una Master class de composició per a banda. Després del dinar i d’una visita a l’exposició La Festa popular. La catalanitat cívica, que fa estada a la sala d’exposicions del Palau Oliver de Boteller de Tortosa (Carrer Jaume Ferran i Clua, núm. 4, s’oferirà una master class sobre la direcció per a banda.

Pel que fa al dissabte 31 d’octubre, la jornada del tercer i últim dia del III Festival Músiques en Terres de Cruïlla es du a terme conjuntament amb la 1ª edició del Certamen Internacional de Bandes Vila de la Sènia. Així doncs, les activitats del matí, que es duran a terme a l’Escola de Música de la Sénia, estarà marcat per la conferencia Què entenem per una banda de música, per debatre les funcions socials, educatives i artístiques de les bandes, que la seguiran uns grups de treball per ampliar alguns dels conceptes tractats a la mateixa. A les 17h hi haurà una desfilada de Moros i Cristians, comparses de Tmeplaris i Kàbiles d’Albaida i la Banda de Música Verge de l’Ermitana de Peñíscola.

Finalment, a la tarda, a l’Auditori de la Casa de Cultura de la La Sénia, se celebrarà un concert simfònic a càrrec de la Banda de Música de l’Agrupació Musical Senienca. Els ànims s’escalfaran i a les 24h, al Poliesportiu Municipal senienc, serà el clímax d’aquesta edició, amb el concert Músiques en Terres de Cruïlla amb els grups Solk, i Pepet i Marieta.

Un programa complet que combina diversos àmbits de la música és el millor reclam per un festival que creix i amplia horitzons. Els interessats poden consultar a la web els preus dels concerts, així com inscriure’s a les jornades amb promocions, fins al 23 d’octubre. Cal destacar que les activitats de formació són reconegudes dins el Pla de Formació Permanent del Professorat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa