Tornaveu
Divendres arrenca la Festa Major de Sant Andreu de Barcelona, amb prop de dues-centes activitats

La cultura popular tornarà a tenir un paper destacat en la festa major de Sant Andreu, amb els actes principals concentrats sobretot durant el primer cap de setmana. El dissabte al matí hi haurà la Diada Bastonera de Can Galta i la passada de gegants, i a la tarda, a les 19 h, els elements del seguici festiu protagonitzaran la Baixada del Mercat fins a la plaça d’Orfila, on ballaran l’Esclat Andrauenc que enceta la festa major. Els gegants, els trabucaires, els diables i dansaires de l’Esbart Maragall enguany estaran encapçalat pel Colomí, la nova figura que amplia el bestiari festiu del barri.

El 27 de novembre a les 8h del matí els campaners de Sant Andreu, el Bon dia Satànic, les salves dels trabucaires i la matinada dels grallers despertaran els veïns i veïnes, convocant-los al dia gran de festa major. Poc abans del migdia, la plaça d’Orfila acollirà el ball de rams de gala i el pregó de la festa, i a les 12h la cercavila desfilarà del passeig de Torras i Bages fins a la plaça Orfila. Enguany, amb motiu del 40è aniversari, els convidats d’honor seran els Gegants de Santa Maria del Mar.

En el segon cap de setmana el foc serà el gran protagonista, amb el correfoc infantil (el divendres 2) i el d’adults (dissabte 3), el 9 de desembre, que tindran inici i final a la plaça Orfila. Eels Diables de Sant Andreu oferiran l’espectacle de foc Sequuntur Somnia.

A més d’aquestes propostes, el programa ofereix moltes més i per a tots els gustos Hi haurà música (Nit de concerts als Jardinets de Can Fabra, Nits de l’Envelat, un concert de la Banda Municipal), danses (Sant Andreu Dansa amb l’Esbart Maragall i ballada de Sardanes); teatre (propostes com Els veïns de dalt, de Cesc Gay, al Teatre de l’Ateneu de Sant Andreu), propostes familiars (jocs tradicionals a l’Envelat amb la Cia Jocs l’Anònima, tallers, conta-contes, màgia, i gimcanes) o la 43ena cursa popular de Sant Andreu. I per omplir la panxa, no faltaran el tradicional Brunch de Sant Andreu (tots els dies de festa major a les 10h del matí), dinars de carmanyola, vermuts solidari o La Nit de Tast a la Plaça de Mercadal, que enguany es recupera coincidint amb la reobertura del mercat.

El dijous 8 de desembre, l’Adeú, Andreu, amb els Gegants de Sant Andreu, acompanyats de la música de la Inxa Brass Band, al vespre, i el castell de focs, a la nit, plaça d’Orfila, podran punt final a les festes.

Consulta aquí tot el programa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa