Tornaveu
Compte enrere per la 2a Diada d’Adifolk a Perpinyà

Encara amb la ressaca del 31è Aplec Internacional al National Mall de Washington, l’Associació per a la Difusió del Folklore (Adifolk) prepara un altre esdeveniment de primer ordre. Es tracta de la 2a Diada d’Adifolk a Perpinyà (DAP), que el 27 i 28 de juliol acollirà una gran amalgama d’expressions festives a la capital del Rosselló. Concretament hi participaran trenta-sis entitats, com a representants de les agrupacions musicals, els esbarts, els gegants i capgrossos, el sardanisme, les corals, els diables, els esbarts i els jocs tradicionals. A més, seguint la línia instaurada de convertir un col·lectiu de cultura popular en protagonista de la festa, també s’hi ha convidat onze colles bastoneres.

Divendres 27, la Catedral de Sant Joan Baptista albergarà l’acte inaugural. Com a tastet de la Capitalitat de la Sardana, que Perpinyà ostentarà l’any 2019, hi tindrà lloc un concert de cobla, cor i sardanes. Una experiència que ja es va viure en la primera edició del DAP i que, tant per la majestuositat de l’escenari com per la qualitat dels intèrprets –Cobla Mil·lenària de la Fidelíssima Vila de Perpinyà i Societat Coral La Llanterna de Súria— es preveu molt espectacular i emotiva.

La celebració del DAP permetrà que Perpinyà visqui, dissabte 28, una jornada completament protagonitzada per la cultura popular catalana. A partir de les onze del matí, els carrers del nucli antic acolliran tres cercaviles simultànies. Totes elles coincidiran a la Plaça del Castellet, on es realitzarà una mostra de lluïment dels grups festius i un Tirabol final. Durant tot el matí, a més, la Companyia de Jocs l’Anònima farà una demostració dels jocs tradicionals catalans a la Plaça Verdun.

Ja en horari de tarda, com a agraïment a la complicitat en l’organització de la Diada, l’Ajuntament de Perpinyà farà una recepció institucional als grups participants Serà el preludi d’una intensa tarda-vespre farcida d’activitats. Una cercavila bastonera conduirà el públic des del Consistori perpinyanès fins al Castellet, on tindrà lloc la resta del programa. L’antic palau dels Reis de Mallorca serà l’escenari, abans de sopar, d’una exhibició falconera i de bastons, així com d’una ballada de sardanes, acompanyada per una mostra de dansa catalana.

Sense marxar del Castellet, el programa del DAP encararà una nit tant o més intensa. Com a traca final, una cantada d’havaneres, un breu espectacle de foc i un ball de folk acomiadaran el públic fins l’any que ve. No debades, des d’Adifolk, hi ha la voluntat de fixar anualment aquesta cita per tal de consolidar els llaços culturals entre els catalans de banda i banda dels Pirineus.

Podeu consultar la programació de la 2a Diada d’Adifolk a Perpinyà en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa