Tornaveu
Catalunya serà el país convidat al Festival Tocatì de jocs al carrer de Verona

El Tocatì de jocs al carrer és un festival de jocs tradicionals que se celebra cada any a finals de setembre a la ciutat de Verona. Està organitzat per la Associazione Giochi Antichi AGA amb la col·laboració de l’Ajuntament de Verona i els patrocinis del Parlament Europeu, el Ministeri de Patrimoni i Cultura i la regió del Véneto.

La Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals ha coordinant la participació de Catalunya com a país convidat al 13è Festival “Tocatì” de jocs al carrer que tindrà lloc els propers dies 18, 19 i 20 de setembre a Verona.

El festival té com a objectiu la descoberta, la promoció i la preservació dels jocs tradicionals, considerats com una part fonamental de la cultura popular. En la programació hi ha una gran oferta de jocs italians però també del país convidat. Així doncs, Catalunya participarà al Festival Tocatì 2015 amb 13 jocs tradicionals catalans i una mostra de música i dansa amb la Cobla Sant Jordi, Ralph Dumas, Factoria Mascaró, Grup Riu, Grup d’havaneres L’Espingari, el grup Els Ministrers del Sabre i la colla castellera dels Xiquets d’Alcover. Hi haurà també diverses presentacions i conferències: la Festa dels Súpers; el Festival Dau Barcelona; La Patum infantil; l’Auca de Joan Amades; el joc a la història i l’experiència “Tocant les pilotes” de la Big Band Basket Beat Barcelona.

Des del 2006 han participat al Festival Tocatì com a països convidats, Espanya, Croàcia, Escòcia, Suïssa, Suècia, Congo, Iran, Taiwan, Brasil, Portugal, Grècia, Hongria i Mèxic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa