Tornaveu
Berga celebrarà una Patum alternativa amb concerts, exposicions i xerrades

Com va destacar la regidora de Patum, Roser Valverde, en la presentació del programa, “malgrat que la situació sanitària no ens permeti trobar-nos a la plaça i gaudir de La Patum tal com estem habituats, sí que volem potenciar el contingut cultural i tradicional de la festa”. Així, la festa mantindrà els concerts de la Patum de la Banda de l’Escola de Música, el de la Cobla Berga Jove, i el Memorial Ricard Cuadra, o la missa major del dijous de Patum. L’epicentre estarà en dos punts: un, la plaça Viladomat, amb diversos actes repartits entre finals de maig i principis de juny, i el Teatre Municipal, que acollirà espectacles i concerts com l’alternativa a un nou juny sense fuets ni balls a la plaça de Sant Pere.

Història patumaire

Aquest 2021 per commemorar els 400 anys de les comparses del Tabal els Àngels, la Guita grossa i als vestidors de Plens i Maces, es farà una conferència per conèixer l’origen i l’evolució històrica d’aquestes comparses. I també hi haurà una jornada professional sobre projectes de cultura popular infantil promoguda per l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya.

Exposicions

Les exposicions seran un eix central del programa. La mostra de la comparseria de la Patum que acull el convent de Sant Francesc s’ampliarà temporalment i serà gratuïta els dies de la festa. Hi haurà nous espais al voltant del claustre dedicats a La Patum Infantil, La Patum de La Llar, La Patum de la Pietat i La Patum infantil, destacant el paper clau que va tenir aquesta en la integració de les persones nouvingudes durant els anys 60 i 70 del segle passat.

A més, hi haurà mostres sobre fotografies de salts de Patum arreu del municipi, en lones d’espais emblemàtics, aparadors dels comerços i establiments; i una de cartells i programes de la festa.

Oferta musical

La programació musical inclourà concerts de melodies de La Patum i actuacions de música de cobla, amb actuacions de la Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga i la Banda del Memorial Ricard Cuadra, i els concerts de la Cobla Pirineu i la Cobla Berga Jove a la plaça de Viladomat.

Paral·lelament, també hi haurà espai per la música d’altres estils, amb els concerts de JazzWoman, Joan Miquel Oliver i Xavi Sarrià, limitats a 300 persones, a la plaça Viladomat i al Teatre municipal.

La pràcticament totalitat de les activitats programades són gratuïtes, però la majoria necessiten reserva prèvia, a través del portal web www.ticketara.com. Podeu consultar el programa en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa