Tornaveu
Artesa de Lleida es prepara per viure el 7è Festival d’Enceses

El dissabte vinent 4 de Juliol, dins de la 10a Trobada de Bestiari de Foc d’Artesa de Lleida, es celebrarà el 7è Festival d’Enceses de Catalunya. La plantada tindrà inici a les 18h de la tarda a la Plaça Major d’Artesa de Lleida.

Al llarg de la tarda, se celebrarà el bateig de foc de la nova bèstia infantil de foc d’Artesa de Lleida: La Hydra. En aquest acte hi serà present el següent bestiari infantil: El Rusti de Parets del Vallès, En Foc i la Forca, els Dragonets bessons de les Forques de Can Deu de Sabadell, Drac petit de Valls i Dracs Bessons de Castelló.

A la nit se celebrarà el 7è Festival d’Enceses de Catalunya, a partir de les 23:30h i aquest any hi haurà set bèsties partipants, el Poll Foll de Ripollet, l’Hydracus de Jesús, la Bèstia de Parets del Vallès, entre d’altres. El Griu, bèstia amfitriona d’Artesa de Lleida, actuarà fora de la competició.

Aquest 7è Festival, pretén estimular la imaginació i l’enginy, per tal de fer lluir al màxim el bestiari de foc, exhibint les seves millors i més potents enceses. El Festival constarà de 3 enceses, en les quals “es vol mantenir les formes tradicionals i buscar un toc de modernitat”, afirmen els organitzadors. En la primera encesa, les bèsties estan preparades per cremar entre la multitud. La segona, més tradicional, comptarà amb la música pròpia i composta expressament per la bèstia i tocada per la colla. I, en l’última encesa, la bèstia actuarà sola per mostrar el seu lluïment pirotècnic. Les enceses seran puntuades per un jurat relacionat amb el món de la cultura i del foc. El premis oscil•len des de 1000€, pel primer classificat, fins als 300€ .

Per a més informació, podeu fer clic aquí

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa