Tornaveu
Arriba la InCulCAT, la primera festa infantil de la cultura popular catalana
Grups infantils i juvenils de cavallets i cercolets, geganters, diables i diablets, ball de gitanes sardanistes o esbarts es trobaran aquest dissabte a Capellades per la primera edició de la InCulCat, un festival que busca contagiar la passió per la cultura popular entre els més joves. Organitzat per l’Associació per a la Difusió del Folklore i l’Ajuntament de Capellades, l’esdeveniment oferirà tallers, actuacions dels grups participants i espectacles des del matí i fins al vespre en jardins, carrers i places de la població de l’Anoia.

A les 10.30 h, el ball de Gegants de Capellades i una cercavila i un espectacle de benvinguda als jardins del Museu Molí Paperer donaran el tret de sortida al festival, que s’allargarà durant tot el dia a diferents espais, com els jardins del Museu Molí Paperer, el parc de la font Cuitora i la Plaça Catalunya. La InCulCat, que s’estrena amb dos anys de retard per la pandèmia, neix amb la voluntat d’esdevenir la gran festa nacional de la cultura popular infantil, on els infants i joves siguin els protagonistes.

L’esdeveniment tindrà un vessant lúdic, didàctica i de promoció de la cultura popular, segons explica Ivan Besora, president d’Adifolk. Els Jardins del Museu Molí Paperer, un dels escenaris centrals, acollirà durant tot el dia un mercat de productes relacionats amb el món de la cultura infantil i una mostra folklòrica, en què els grups de les diverses expressions culturals podran ensenyar la seva feina. Hi seran les colles d’agrupacions musicals, balls de seguici, ball de gitanes, bastoners, bestiari, corals, diables, gegants i capgrossos, esbarts, falcons, sardanes, castells, i gegants i pubillatge.

En el mateix espai s’hi desenvoluparan tallers formatius que convidaran al públic a descobrir aquestes disciplines: des d’aprendre a ballar una sardana o a tocar un instrument de cobla fins portar un gegant o a aixecar una construcció falconera.

La part més festiva arribarà a la tarda, després del dinar popular, amb una gran cercavila infantil i l’espectacle de cloenda a la Plaça Catalunya, “que comptarà amb la participació dels cinc-cents nens i nenes i que fusionarà tots els àmbits de la cultura popular”, destaca Ivan Besora.

A banda de la InCulcat, Capellades acull també aquests dies l’exposició ‘Adifolk, internacionalitzant la cultura popular des de 1972’, que commemora el 50è aniversari de l’entitat. Es pot visitar a la sala Les Voltes de Casa Bas fins al 29 de maig.

Documents

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa