Tornaveu
Adifolk fa una crida a participar a l’Aplec 2016 a Perpinyà

“Fem que Perpinyà sigui, el darrer cap de setmana de juliol, el far que senyala la festa més internacional de la cultura popular catalana”, així acaba Joan Gómez, president d’Adifolk (Associació per la Difusió del Folklore), la carta que ha fet pública per animar a grups locals de cultura popular catalana a participar en l’Aplec Internacional. Per 29è any consecutiu l’organització du a terme aquesta iniciativa que fa que durant un cap de setmana tota una representació de grups de la cultura popular catalana es desplacin a una ciutat europea per mostrar la varietat del nostre patrimoni immaterial (geganters, falcons, castelleres, sardanistes…).

Enguany l’últim cap de setmana de juliol se celebrarà a Perpinyà, i Adifolk ha manifestat el seu desig de duplicar el nombre de grups (arribant a 60) que participin i omplin de festa els carrers i escenaris de la ciutat veïna, que en temps de la dictadura de Franco va ser sinònim de llibertat, traduïda en centímetres d’anatomia humana que es podien gaudir en pel·lícules prohibides a l’Estat.

“Treballem amb la idea que els grups actuïn a l’Aplec Internacional o bé dissabte o bé diumenge. En sessions de matí i tarda. Ja que hi haurà un nombre molt elevat de participants i la proximitat a tot el territori ens ho permet, els grups pujaran i baixaran el mateix dia de l’actuació. Adifolk està estudiant quin tipus d’ajut farà per les colles participants”, informa en la carta Gómez.

El doble de grups

Gràcies a aquesta proximitat, s’ha doblat el nombre de grups que s’espera que representin Catalunya a Perpinyà. De totes les propostes que Adifolk rebi, s’escolliran 60 grups que es desplaçaran a Perpinyà el 30 i 31 de juliol.

“Si aconseguim aquest volum de participació, d’una banda haurem donat l’oportunitat de participar a molts dels grups que, desitjant participar-hi, encara no havien pogut fer-ho, sigui per limitacions de participants o limitacions econòmiques i laborals”, afegeix Gómez, que indica que els grups interessats a participar en el 29è l’Aplec Internacional a Perpinyà han d’escriure una carta de petició a [email protected], amb un breu currículum del grup, algunes fotografies actuals i dades de contacte (nom, adreça, telèfon i correu electrònic), i si es vol actuar dissabte, diumenge o és indiferent.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep Albà a octubre 31, 2015 | 20:11
    Josep Albà octubre 31, 2015 | 20:11
    O sigui, Aplec INTERNACIONAL!!!! a PERPINYÀ, i no us cau la cara de vergonya? Em podeu dir què té d'Internacional Perpinyà? Si nosaltres mateixos ens clavem aquestes punyalades per l'esquena, no m'estranya que la cultura catalana sigui considerada estrangera dins de la seva pròpia terra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa