Tornaveu
5 anys del Saló del Carnaval de Vilanova i la Geltrú

Durant els horaris firals, els participants podran visitar dues exposicions de gran interès. Semblar Déu i tot lo món. Els carnavals reusencs 1859-1939 ha estat elaboradora gràcies al fons fotogràfic del Centre de la Imatge Mas Iglesias i la col·laboració del grup de recerca Carrutxa i el Centre de Lectura de Reus. La retrospectiva permet conèixer en profunditat com es va viure el Carnaval a Reus durant 80 anys: les danses del Mercadal, les desfilades, les carrosses, els balls.

La plaça de la Vila també serà l’escenari de l’exposició Cuinant un carnval d’alçada. La inauguració, divendres 8 (10:00h), comptarà amb la presència de la regidora de Cultura, Convivència i Equitat Adelaida Moya, i també dels emblemàtics gegants de la Cuina Vella. La mostra tracta sobre aquesta parella de gegants, estrenats el dijous gras de 1892, inactius i abandonats durant la pràctica totalitat del segle XX, i recentment recuperats per la Federació d’Associacions del Carnaval (2009).

Dissabte 9 es viurà la jornada més teòrica del programa. La plaça de les Cols acollirà les ponències de l’antropòloga Josefina Roma i el periodista Vicenç Villatoro, que dissertaran sobre la Vigència de la festa del carnaval en la societat actual (10:30h). Ja en horari de tarda, es presentarà el llibre ‘5 anys del Saló del Carnaval’ (17:00h), recull tots els debats, ponències i exposicions que s’han celebrat durant aquest lustre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa