Tornaveu
23 grups representaran la diversitat de la cultura catalana en l’Aplec Internacional de Copenhaguen
El 32è Aplec Internacional, organitzat per l’Associació per a la Difusió del Folklore, ja ha començat a prendre forma i ha donat a conèixer el nom dels participants. Seran 23 entitats, i 600 persones, representants de la riquesa de la cultura popular i tradicional catalana, des de les bandes musicals, corals i sardanes fins als diables, geganters i jocs tradicionals.

Així, en el àmbit de la música i dansa, hi participaran la Banda de música FCSM Camarles, Cobla Catalana dels Sons Essencials de l’Alt Penedès, Les Anxovetes del Gironès, Cobla La Principal de l’Escala, Cavallets del Patronat del Corpus de Lleida, Bastoners de Súria, Coral Verge del Camí de Cambrils, i les agrupacions sardanistes Tarragona Dansa, Mediterrània Dansa de Figueres i Maig/Xàldiga de Barcelona, i l’Esbart Dansaire de Rubí.

En quant a imatgeria festiva i foc, viatjaran a la capital danesa la Mulassa, Lleó i Bou de la UAF-Valls, Capgròs Folk d’Adifolk, Nans del Poble Sec de Barcelona, Diables Voliaks d’Oliana, Ceptrot d’Adifolk, Colla Gegantera de Lloret de Mar, Geganters i Grallers del Poble Sec, i l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya amb l’exposició “Món Gegant”.

Els castellers estaran representants pels Xiquets de Tarragona i Xiquets de Copenhaguen (Dinamarca). També estaran la Federació Catalana Joc Tradicional, la Companyia de Jocs l’Anònima de Berga Foment de les Tradicions Catalanes i la Federació d’Escudelles, Ranxos i Sopes històriques.

El 32è Aplec Internacional tindrà lloc del 26 al 28 d’abril dins del programa del Kulturfestival 48 Timer, un dels grans festivals de la capital danesa. Els grups d’arreu del territori ompliran el districte de Nørrebrø, el nou barri de moda de Copenhaguen. L’edició anterior de l’Adifolk es va fer a Washington en el marc de l’Smithsonian Folklife Festival, l’esdeveniment cultural anual més gran de la capital dels EUA, per on van passar més d’un milió de visitants durant deu dies.

Adifolk i la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya són els organitzadors de l’Aplec Internacional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa