Tornaveu
1r Festival de Folklore al Castell de Montjuïc

Dissabte 11 i diumenge 12 de juliol el Castell de Montjuïc acollirà les actuacions de danses folklòriques de grups andalusos, guipuscoans, asturians i també de Barcelona.

Coorganitzat per Adifolk i l’Esbart Català Dansaire, que se n’ha encarregat de la direcció artística, el cap de setmana de l’11 al 12 de juliol se celebra, de 17h a 19h, el 1r Festival de Folklore al Castell de Montjuïc. “Tenim la intenció que es repeteixi, per això diem que és el primer festival”, explica Joan Gómez, president d’Adifolk, que afegeix que en un futur el festival pot dedicar-se en altres àmbits que no siguin només el de la dansa. “L’Esbart Català de Dansaires ens va venir a trobar, ja que després de viatjar per tot arreu, desitjaven que altres grups folklòrics acudissin a la ciutat a ballar. Com a associació per la difusió del folklore hem estat encantats de promoure aquest intercanvi cultural”, aprofundeix Gómez sobre la gènesi del festival.

El dissabte 11 de juliol els assistents tindran l’oportunitat de gaudir de les danses del Grupo de Danzas Al-Saraf (Sevilla), Asociación Folklórica El Piñote (d’Astúries) i Korosti Dantza Taldea (de Guipúscoa). Per al diumenge, repetiran els grups de Sevilla i Guipúscoa, i a més hi actuaran la Moixiganga de Barcelona i l’Esbart Català de Dansaires. El festival es realitza a l’interior del Castell de Montjuïc, cosa que significa que per al dissabte cal pagar l’entrada al castell, excepte els registrats al programa Gaudir +BCN, els posseïdors de la targeta rosa gratuïta, entre d’altres opcions per entrar gratuïtament com s’especifica al web; per al diumenge l’entrada és gratuïta.

L’equador de la Festa Catalana al Castell de Montjuïc

El Festival forma part del programa de la Festa Catalana al Castell de Montjuïc, una iniciativa d’Adifolk, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona que fins a dia d’avui ha programat sessions de cant coral, celebracions del solstici d’estiu amb colles de diables, entre d’altres. “Ens trobem a la meitat dels actes programats i podem dir que tot i el sol tan dur que està fent, omplim els actes i aconseguim rebre cada cap de setmana més de 5.000 assistents”, explica Joan Gómez que valora positivament la resposta d’enguany, tot i que lamenta algunes complicacions amb la infraestructura del castell.

Després d’aquest 1r festival de Folklore, la programació de la Festa Catalana al Castell de Montjuïc es prendrà un descans fins al primer cap de setmana d’agost, quan s’oferirà un tastet dels grups que viatjaran a Turí en representació de la cultura popular catalana, cita estival que cada any Adifolk celebra en un punt de la geografia mundial per fer visible el folklore català.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere-Joan a juliol 10, 2015 | 11:15
    Pere-Joan juliol 10, 2015 | 11:15
    la veritat és que tinc els meus dubtes que el castell de Montjuïc, símbol de la repressió espanyola sigui el millor lloc per fer una demostració de cultura popular catalana, d'altra banda algú pot pensar que precisament per això és un bon lloc, no sé, deixo el dubte a l'aire.
  2. Icona del comentari de: Joan a juliol 20, 2015 | 12:42
    Joan juliol 20, 2015 | 12:42
    Creecque falta difusió dels actes, i que molta gent no sap que es fa aquesta activitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa