Tornaveu
14è Festival de bandes de Música combinarà tradició i modernitat

La Federació Catalana de Societats Musicals organitza el 14è festival de Bandes de Música Catalanes el pròxim diumenge 12 de juliol al Palau de Congressos de Catalunya a les 18.30h.

El 14è Festival de Bandes de Música de Catalunya congregarà les Bandes del Col·legi Santa Maria de Blanes, la Banda de Roquetes Nou Barris de Barcelona i l’Agrupació Musical Canareva d’Alcanar, tres bandes catalanes de 50, 26 i 35 anys d’història, és a dir, una barreja de tradició, història i modernitat, representatives de tot el territori del país, des de les comarques de Girona –Blanes- fins al Montsià –Alcanar-, passant pel Barcelonès –Barcelona-.

A més, s’estrenarà Wind variations, obra composta per Gerard Pastor, compositor, pianista i director d’orquestra, que va guanyar el 2n Concurs de Composició “Josep Maria Lleixà” el 2014, una iniciativa de la Federació Catalana de Societats Musicals per promoure la nova autoria musical catalana. Serà la Banda de l’Agrupació Musical Canareva d’Alcanar que, amb la direcció de José Rafael Ávila Sarriol interpretarà aquesta composició, i altres partitures.

Les altres dues bandes són La Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria de Blanes, que amb la direcció de Jordi Sacristán Blázquez, interpretarà, entre d’altres, èxits internacionals com The typewriter o composicions com Terra Nostra, que oferiran una emotiva unió dels instruments de la banda musical amb els d’instruments propis de la cobla com la tenora o el tible. La Banda Simfònica Roquetes-Nou Barris de Barcelona, amb la direcció de Vicenç Navarro Mas, interpretarà cançons clàssiques de banda com Sinfonia Nobilíssima, així com d’altres que evocaran la tradició catalana com la sardana El parc de la guineu.

La 14a edició del Festival de Bandes de Música és una cita arrelada que demostra que les Bandes de Música de la Federació, per petites que siguin i amb independència del poble o ciutat de procedència, han pogut fer realitat un somni: interpretar la seva música en un escenari excepcional, aquest any en el Palau de Congressos de Catalunya.

Les entrades, al preu de 6 euros, es podran adquirir a les seus de les 43 societats musicals que formen part de la Federació Catalana de Societats Musicals i a la mateixa tarda del diumenge 12 de juliol a les taquilles del Palau de Congressos de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa