Tornaveu
Una jornada per conèixer i difondre les aportacions a la dansa catalana

La proposta ha triat el nom d’‘aportacions’ per incloure múltiples aproximacions, metodologies i punts de vista al voltant de la dansa catalana: estudis complets o treballs puntuals, intervencions i experiències sobre història, música, indumentària, festes, pedagogia, documentació, etc.

La jornada (de 10 a 17.30 hores) es farà a la Casa dels Entremesos de Barcelona, seu de l’Esbart Català de Dansaires. El programa s’ha estructurat en una sèrie ponències i presentacions de diversos especialistes, i inclourà també una visita a l’Arxiu i Biblioteca dels esbarts. Els organitzadors conviden a totes les persones, grups de ball, col·lectius professionals, entitats, centres d’estudis o administracions a participar-hi, sigui d’oient o presentant una aportació. Les ponències i conferències presentades es recolliran posteriorment en una publicació.

Homenatge a Enric Vigo

La iniciativa, que se celebra quinquennalment i va començar l’any 2004 amb motiu de l’homenatge a Aureli Capmany, estarà dedicada enguany a Enric Vigo. Músic i ballador, va i un dels pioners en el recull de balls i danses quasi ja perdudes del ric folklore català del Pallars i del qual van aprendre altres que van continuar la tasca d’ensenyament i divulgació des de els mateixos esbarts dansaires. Vigo va impulsar la formació del dansaire El Virolet i El Rotlletó de Catalunya, que posteriorment donarien origen, entre d’altres, a l’Esbart Català de Dansaires (1908).

Descarrega’t el programa de la jornada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa