Tornaveu
Presentació del disc ‘Els balls d’Aureli Capmany’ a La Casa dels Entremesos

La presentació del disc Els balls d’Aureli Capmany, dimecres 28 de febrer (20:00h) a La Casa dels Entremesos (Plaça de les Beates, 2, Barcelona), comptarà amb les intervencions de la directora general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya Maria Àngels Blasco, i dos membres de l’Esbart Català de Dansaires, entitat organitzadora de l’acte: la mestra de dansa Montserrat Garrich i el director musical Joan Gómez.

El compacte recull setze peces que Capmany va escriure, programar o documentar com a director artístic de l’entitat (1907-1917). En la tria de les composicions, enregistrades per la Cobla del Centenari i la Coral Nou Horitzó, l’esbart ha exclòs totes aquelles partitures que ja han estat publicades en les obres Centenari o en els sis volums de la col·lecció Música i músics de l’Esbart Català de Dansaires. Entre les cançons finalment escollides, destaquen quatre balls extrets de l’obra Cançons i jocs dansats per la mainada, amb les que s’ha volgut recordar la gran importància que Capmany atribuïa a la pedagogia infantil. A tall d’homenatge, tanca la selecció la sardana A n’Aureli Capmany, composta per Josep Minyana Bordas.

Per facilitar la comprensió i contextualització de les peces, el disc ve acompanyat per un llibre explicatiu. En ell s’hi poden consultar la relació entre cadascuna de les danses i Capmany. A més, el lector menys coneixedor de la seva biografia, hi podrà consultar l’extensa trajectòria que va atresorar en la divulgació de la cultura popular, i més concretament la dansa.

La publicació del recopilatori s’emmarca en la celebració de l’Any Capmany, que en motiu del 150è aniversari del naixement del folklorista en repassarà àmpliament la vida i obra. La inauguració de l’Any Aureli Capmany, dilluns 26 de febrer (19:00h) a la Sala d’actes Oriol Bohigas de l’Ateneu Barcelonès, comptarà amb una actuació de l’Esbart Català de Dansaires.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa