Tornaveu
Olesa de Montserrat reuneix les seccions infantils i juvenils dels esbarts

Sovint es diu que la transmissió de la cultura popular a les noves generacions és necessari per mantenir el patrimoni, i això està molt bé, però que carai!, sobretot és important per tal que tinguin accés a gaudir de tot el que els hi pot aportar. En aquest aspecte el veterà Esbart Olesà -l’any vinent commemorarà el seu 90è aniversari- celebra dissabte 21 d’abril la 18a Trobada d’Esbarts Infantils i Juvenils a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay d’Olesa de Montserrat, a les 18h de la tarda.

“Amb aquesta iniciativa mostrem als infants i joves que no estan sols, que hi ha molts nens i nenes que també ballen”, exposa Francesc Altarriba, dansaire del cos de dansa de l’Esbart Olesà i vocal de comunicació de la junta. La trobada tindrà lloc a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay d’Olesa de Montserrat i els diversos esbarts ballaran les cançons en directe que interpretarà el grup Faktoria Folk. “Els diversos grups ballen tots alhora, per tant, també és una manera que els nens vegin com una mateixa dansa es pot ballar de maneres diferents, segons la tradició de l’esbart, i això els crea molt d’interès”, diu Altarriba, que afegeix que enguany la trobada coincideix amb la celebració de la Setmana Cultural de Sant Jordi, fet que ajuda a reforçar els actes culturals i també permet avançar la trobada i que tingui lloc a l’abril que si bé el poeta diu que és el mes més cruel, sens dubte és molt més idoni i agraït per ballar sense passar tanta calor com al mes de maig, quan s’acostumava a fer la trobada.

A la cita hi acudiran les seccions infantils i juvenils dels següents esbarts d’arreu de Catalunya: Esbart Rosa d’Abril de Castellterçol, Esbart Rocasagna de Gelida, Agrupació Folklòrica Igualadina, Esbart d’Arenys de Munt, Esbart Vila d’Esplugues, Esbart Dansaire de Vacarisses, Esbart Dansajove de Navàs i l’amfitrió Esbart Olesà. El grup Faktoria Folk interpretarà en directe les següents danses, que els nens i nenes ballaran: Carnestoltes del Prat de Llobregat, Ball de Rentadores, Sant Ferriol, Nans Nous de Berga, Pedretes de Mataró, Tirotitaina, Patatuf del Llobregat, Hereu Riera i Ball de Cintes. En acabar tots junts farem la sardana dels 75 anys de l’Esbart Olesà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa