Tornaveu
Oberta la convocatòria del 3è Premi Delfí Colomé

Els premis Delfí Colomé desitgen fomentar la creació propostes coreogràfiques que, sense oblidar el rerefons de la dansa catalana d’arreu tradicional catalana, tinguin un marcat caràcter innovador. Fins al 31 d’agost, totes les persones interessades poden presentar la seva proposta omplint un senzill formulari electrònic. La candidatura guanyadora rebrà una important recompensa econòmica (10.000€), que haurà de ser invertida en la producció del mateix projecte.

Durant el Festival Sismògraf d’Olot 2019, el públic més interessat podrà presenciar com l’espectacle comença a prendre forma. Uns mesos més tard, en el marc del Festival Dansàneu (juliol 2019), un segon work in progress permetrà comprovar l’evolució de l’espectacle, que serà finalment presentat oficialment dins el programa del Festival Ésdansa 2019. Segons contemplen les bases, la proposta escollida també tindrà l’oportunitat de participar de la Fira Mediterrània de Manresa 2019 i la programació del Mercat de les Flors i la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya.

El veredicte del 3è Premi Delfí Colomé, convocat per la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals i l’Associació Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny de Les Preses, es farà públic durant la Fira Mediterrània 2018. El jurat valorarà especialment l’interès del projecte presentat, la seva viabilitat, el caràcter multidisciplinari de la candidatura i la reflexió o treball que proposi al voltant de la dansa catalana tradicional.

La primera edició dels premis Delfí Colomé (2016) van premiar el projecte Egurra (Companyia Oriol Escursell) que proposava una visió renovada dels balls de bastons; l’any passat, el reconeixement va recaure en Pilar de dos, un projecte coreogràfic de Raquel Viñuales i Clàudia Gómez que feia un mestissatge entre el món de la dansa i l’àmbit casteller.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa