Tornaveu
Nou volum del ‘Músiques del MercèDansa’
Joan Gómez torna a responsabilitzar-se de la direcció musical del compacte, que serà presentat al Centre Moral del Poblenou, coincidint amb la Ballada del Soci 2022 i Festa del 114è aniversari de l’Esbart Català de Dansaires (ECD). L’acte comptarà amb l’acompanyament de la Cobla Ciutat de Granollers i la participació d’Alba Pijuan, alcaldessa de Tàrrega, ciutat representada en el disc gràcies a la reproducció de l’Eixida.

En declaracions a Tornaveu, Gómez explica que el tercer volum del Músiques del MercèDansa coincideix amb la trentena edició de la mostra de danses catalanes que se celebra durant la Festa Major barcelonina. Per aquest motiu, s’ha optat per donar força protagonisme a les danses convidades els primers anys. És el cas del Ball del Gambeto (1993), l’esmentada Eixida (1995), la sardana curta Bon dia Elionor (1997) o el Ball de la Marratxa de Sant Julià de Lòria (1999). El treball també compta amb una àmplia mostra de les danses arranjades per Agustí Cohí Grau, de qui l’any passat va commemorar-se el centenari del naixement: el Ball de Mantons d’Ulldecona (1995), el Ball de la Mare de Déu de Puig de França, d’Ogassa (2005) i el Ball del Ciri de Moià. (2009).

L’Esbart Català de Dansaires ha estat fidel al format dels dos primers volums de la col·lecció. S’acompanya l’enregistrament, a càrrec de la Cobla del Centenari de l’ECD, amb un llibret redactat a quatre mans per Montserrat Garrich, que descriu les danses des d’un punt de vista coreogràfic i etnològic, i l’esmentat Joan Gómez, que en fa l’explicació musical.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa