Tornaveu
L’Ésdansa aconsegueix el seu rècord d’espectadors

Enguany dos espectacles han sigut capaços de penjar el cartell d’entrades exhaurides: Danses del món de dissabte, hores abans de l’inici de l’espectacle i Dins la ger, el gran èxit d’aquesta edició, que va esgotar les localitats dies abans de començar els passis. Juntament amb la resta d’espectacles, els quals van arribar a plens gairebé absoluts, l’Ésdansa tanca la seva millor edició de forma inqüestionable, superant el 98% d’ocupació en els espectacles de pagament.

Segons el seu director, Jordi Fosas, aconseguir mantenir aquest nivell durant tres anys, ha demostrat que apostar per la innovació i la creació en la dansa d’arrel tradicional, no només és un valor afegit dins la programació sinó també una demanada real que cal cobrir i oferir. Prova d’això ha estat l’èxit del “diàleg creatiu entre la dansa i la música”, la línia argumental d’aquest Ésdansa, amb plens gairebé absoluts com el de Contr@band@ de l’Esbart Sant Martí de Barcelona i La Lira Ampostina o de Sa mateixa de Joana Gomila i Lali Ayguadé, una de les propostes més arriscades i que més èxit ha tingut entre els espectacles de pagament. En aquest cas, es va haver d’ampliar l’aforament per poder enquibir totes aquelles persones que corrien el risc de quedar-se sense entrada.

Dins la ger, una proposta experiència

La 36a edició ha apostat pel format “propostes experiència”, que han proposat una nova manera més vivencial de gaudir la dansa i la cultura tradicional. Precisament l’espectacle Dins la ger ha comptat amb aquest format, ja que va consistir en deu passis dins d’una yurta, una de les carptes que serveixen d’habitatge per al poble mongol, que és nòmada. Dins d’aquest espai, la Companyia Folklòrica Nacional de Mongòlia ha realitzat el seu espectacle basat en la dansa del Biyelgee. També més 1000 persones van caminar fins al Clot de l’Infern per descobrir La Dansa de les Mil Mans, interpretada pel grup Bireun Seudati d’Indonèsia.

Aquest ball típic d’Indonèsia ha estat el protagonista del repte de reunir 500 persones per ballar-lo, fet que s’ha aconseguit aconseguint una estampa d’unió i cohesió al voltant d’aquesta dansa mil·lenària.

Per a aquells que van preferir ballar acompanyats pels ballarins de les diferents companyies que assisteixen al festival, les Nit Ésdansa han estat la millor de les opcions. Aquest any l’afluència de públic a aquesta activitat participativa ha arribat a superar les 3.000, aconseguint una mitjana de més de 1.000 per dia.

En aquesta edició l’Ésdansa’T s’ha convertit de nou en el primer Campus de dansa tradicional per a totes les edats, alhora que ha estat capaç d’arribar a més de 150 inscrits i més del 85% d’ocupació de les places ofertes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa