Tornaveu
L’Esbart més solidari, amb la Marató de TV3

L’Esbart Català de Dansaires celebra el proper 26 de novembre la seva gran cita anual, l’any en què es compleixen 108 anys de la seva fundació. Es tracta de la Ballada del Soci, que tindrà lloc a les 18h a l’Espai Bonnemaison (Carrer Sant Pere més baix, 5, de Barcelona). Serà punt de trobada de grans i petits, de socis i d’exsocis, però també de persones interessades a gaudir d’un gran espectacle.

Montserrat Garrich, membre de l’Esbart, explica a Tornaveu que la trobada d’enguany servirà per reivindicar el patrimoni musical de l’entitat, compilat en una col·lecció de sis discs (editats entre el 2011 i el 2016), Música i músics de l’Esbart Català de Dansaires: “Hi actuen nens i nenes a partir de quatre anys, adults i també antics balladors, és un acte molt potent que ens dóna visibilitat, i és un bon moment per poder exhibir la nostra història musical basant els balls en aquest patrimoni, més d’un segle de vida, i més d’un segle de patrimoni musical acumulat que corria el risc de perdre’s en el record dels músics i dels arxius de paper de l’Esbart Català de Dansaires”.

Però Garrich posa l’èmfasi en el vessant solidari d’aquesta jornada. L’Esbart Català de Dansaires col·laborarà, com ha fet altres anys, amb la Marató de TV3. Si fins ara ho va fer coincidint amb el cap de setmana del programa de TV3, enguany ha decidit aprofitar el Ball del Soci per donar-li més projecció: “Farem una sessió fotogràfica, amb un plafó molt gran amb el logotip de l’Esbart, perquè tots els assistents puguin fer-se fotos amb els dansaires. La gent que es faci la foto podrà col·laborar amb la Marató fent una aportació”, explica a Tornaveu Montserrat Garrich.

La col·lecció Música i músics de l’Esbart Català de Dansaires recupera el record dels músics i dels arxius de paper de l’Esbart Català de Dansaires, que han quedat totalment salvaguardat en format digital.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa