Tornaveu
L’Esbart Egarenc guanya el 1r Concurs de Danses Catalanes

L’Esbart Egarenc del Social de Terrassa diumenge 12 de juny s’ha proclamat campió del I Concurs de Danses Catalanes, organitzat per la Federació d’Esbarts del Rosselló a Prada de Conflent. El Cos de Dansa de l’entitat ha ofert Airós i Es Jaleo davant d’un gran públic i de nou esbarts de Catalunya i Catalunya Nord. L’Esbart Juventut de Perpinyà es va endur el segon premi i el del Casal de Cultural Dansaire de Manresa el tercer.

El guanyador s’ha escollit mitjançant un jurat format per dos dansaires de dansa catalana, un professor de dansa catalana, un professor d’escola de dansa i un coreògraf. Segons l’organització, la decisió, molt complicada de prendre, ha valorat l’energia dels dansaires de l’Egarenc, fet que ha decantat la balança.

Abans de l’inici del concurs s’ha decidit per sorteig l’ordre dels esbarts. En aquest cas al grup terrassenc li ha tocat interpretar les seves danses en segon lloc. Després d’una primera part en què cada esbart ha presentat un ball lent, a la segona n’han ballat un de ràpid. L’Egarenc ha ballat Airós com a ball lent; una dansa de Xavier Bagà i música de Manuel León, que requereix una gran tècnica, i Es Jaleo com a ràpid; una creació de David Martínez amb la música tradicional de les festes de Sant Joan a Ciutadella.

El jurat s’ha fixat en la tècnica, la música, la coreografia i el vestuari i també ha donat molta importància al conjunt del grup. En acabar el concurs s’han lliurat els premis i l’Esbart Egarenc ha ballat Es Jaleo altra vegada, com a guanyadors.

L’Esbart Egarenc, fundat l’any 1958 al Centre Cultural el Social, preserva i difon les danses catalanes arreu. Ha actuat a Mèxic, Algèria, República Txeca i més recentment a Portugal. A part d’interpretar danses catalanes en té algunes de nova creació, com l’espectacle Trama, que aquest divendres 17 de juny serà a l’acte de clausura de l’aula d’extensió universitària de la gent gran de Badalona, adscrita a la Pompeu Fabra.

La 1a edició del Concurs de Danses catalanes, a més de l’Esbart Egarenc, ha comptat amb la participació de l’Esbart de Cassà de la Selva, el de Sant Andreu de Rivesaltes, el Terra del Sol de Prada, el Joventut de Perpinyà, el Casal Cultural Dansaire Manresà, el de Sant Adrià del Besòs, l’Agrupació Folklòrica Igualadina, el de Sant Pol de Mar i l’Esbart Dansaire de Figueres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa