Tornaveu
L’Esbart Egarenc celebra el seu 60è aniversari amb un festival de dansa catalana

Més de 150 dansaires de totes les èpoques es reuneixen sobre l’escenari del Teatre Principal

L’Esbart Egarenc del Social celebrarà un festival de dansa catalana dissabte dia 21 a les 21h al Teatre Principal amb motiu del seu 60è aniversari. Com en altres aniversaris, l’esbart comptarà amb la participació de tots els seus grups actius com també d’ex dansaires que han volgut ballar en aquesta ocasió, tot i no formar part del grup de veterans actius. Així doncs, l’espectacle comptarà amb danses catalanes de totes les èpoques amb grups d’ex dansaires que havien compartit escenari junts molt de temps.

Pel que fa al Cos de Dansa, presenta dos muntatges coreogràfics amb molt de color, intensitat, tècnica i espectacularitat. A la primera part l’esbart farà per segona vegada l’Airós de Xavier Bagà, després de ballar-lo la passada Festa Major. L’Airós s’inspira en les músiques que l’acompanyen; en primer lloc una masurca dansada per sis noies que hi aporten un caràcter graciós i elegant amb el moviment de les faldilles i els canvis de posició sobre l’escenari i després una melodia agitanada amb molta més força que pren forma a través dels galops i els dibuixos coreogràfics dels dansaires. Bagà va crear aquesta composició per l’Esbart de Dansaires de l’Orfeó Gracienc i es va estrenar el 1999 al Palau de la Música. El Cos de Dansa de l’Esbart Egarenc el va recuperar l’any 2015 però només la primera part. L’any passat ja el va presentar tot sencer.

A la segona part el Cos de Dansa tancarà l’actuació amb A València Festa! Un dels muntatges més ambiciosos del repertori del grup que l’Esbart Egarenc va estrenar el 1986 amb coreografia de Joaquim Navarro. A València Festa! compta amb sis peces: el Bolero, molt elegant i ple de presència, les dues Jotes, enèrgiques i amb molt de moviment, el Pas a Dos, una deliciosa miniatura difícilment classificable, les Castanyetes, una dansa molt tècnica on les timbales i les castanyoles són les protagonistes i la Gran Jota, una explosió d’energia que acaba amb un dels finals més impressionants que pot mostrar un esbart sobre l’escenari.

El grup Juvenil també presenta un muntatge molt destacat com és Mediterrània de David Camañes, estrenat el 2009 a la cloenda del 50è aniversari de l’Esbart Egarenc amb música de Maria del Mar Bonet i tres peces de dansa inspirades en els moviments del mar i la música d’aquesta cantautora.

El festival com sempre tindrà la participació dels grups infantils: l’Espardenya Groga, l’Espardenya Blava i l’Espardenya Verda. En total uns 150 dansaires passaran per sobre l’escenari.

El preu de l’espectacle al Teatre Pirincipal és de 10€ adults i 7€ infants (fins a 12 anys)

Es poden comprar les entrades per Internet, fent clic aquí, i també a la secretaria de l’entitat (Carrer de la Font Vella, 40) i el mateix dia de l’espectacle al Principal si no estan exhaurides.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa