Tornaveu
L’Esbart Ciutat Comtal mostra la dansa catalana a Montevideo

La cultura catalana té una gran vitalitat a l’exterior. Com a conseqüència de les circumstàncies històriques viscudes per molts catalans, empesos a l’exili a vegades, i en d’altres, empesos pel caràcter emprenedor, el cert és que les mostres culturals s’han internacionalitzat cada vegada més i l’empremta catalana és a molts racons del món. Una mostra d’aquest interès i vitalitat ha estat la bona acollida de la vuitena edició del Taller de Dansa catalana, organitzada per la Xarxa de Comunitats Catalanes de l’Exterior del Con Sud d’Amèrica, amb el suport del Departament d’Exteriors de la Generalitat de Catalunya, amb direcció del taller a càrrec de Lluís Calduch Ramos, actual Assessor artístic de l’Esbart Ciutat Comtal, i de Maria Teresa Agustí, directora artística de l’Esbart Ciutat Comtal, que ha tingut lloc a Montevideo (Uruguai) aquest mes d’abril.

El taller ha comptat amb la participació de vuit casals catalans de la Xarxa: Casal dels Països Catalans de La Plata, Centre Català de Venado Tuerto, Centre Català de Mendoza, Les Quatre Barres de Castelar, Centre Català de Rosario, Centre Català de Capitán Sarmiento, Centre Català de Mar del Plata i Casal Català de Montevideo.

“És una activitat necessària i del tot imprescindible per a poder transmetre la nostra cultura i la dansa catalana a les Comunitats Catalanes del Con Sud d’Amèrica. Per a ells és una manera d’aprendre les nostres arrels, la nostra història i la nostra manera de fer i ser, en definitiva, compartim la nostra identitat i la nostra cultura, una oportunitat que ens serveix per mostrar-los què és Catalunya i quina és la nostra tradició”, explica Lluís Calduch al web de l’Esbart. Considera que el més important del taller és oferir les eines per “poder transmetre el que han après a la gent dels seus propis casals, aprendre l’essencial de la nostra cultura i de les danses que en cada edició dels tallers hem anat fent”, afegeix.

Música, punts, llengua, gestos, història, indumentària, festa, danses vives, territori, patrimoni cultural i festiu, danses tradicionals, folklore, el “Ball d’homenatge”… Han estat tres dies intensos de treball “amb una gran càrrega emocional i passional que hem transmès i hem compartit amb els participants als tallers. Una passió compartida i un estimar una part del nostre patrimoni: la dansa i cultura catalana”, asseguren des de l’Esbart Ciutat Comtal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa