Tornaveu
Les Valls d’Àneu es preparen per al 26è Festival Dansàneu 

El Museu Nacional d’Art de Catalunya és l’escenari triat per descobrir tots els detalls de la 26a edició del Festival Dansàneu, que tindrà lloc entre l’1 i el 9 de juliol a Esterri d’Àneu, Isil, Son, Sorpe, València d’Àneu, Escaló, Escalarre – Santa Maria d’Àneu, Espot i Sort. Organitzat pel Consell Cultural de les Valls d’Àneu, juntament amb la Generalitat de Catalunya i en col·laboració amb els municipis aneuencs, és tota una referència en dansa, música i patrimoni de les Valls d’Àneu, que ofereix una combinació perfecta entre espectacles i formació.

La cita per conèixer tots els detalls del festival és al MNAC aquest dilluns 29 de maig (19:00h), i en un espai emblemàtic, just davant de l’espai que mostra les pintures originals de Santa Maria d’Àneu, un dels emplaçaments més emblemàtics del festival i que acollirà enguany dos dobles programes els dies 7 i 8 de juliol vinents. D’una banda, l’actuació dels guanyadors del Premi Delfí Colomé EgurRa & Kolpez Txalaparta i que precedirà l’espectacle CÀNTUT a càrrec de Carles Belda & Sanjosex (divendres 7 de juliol, a les 20:00h). I de l’altra, dissabte 8 de juliol, també a les 20h, tindrà lloc el doble programa que integren l’exhibició de danses de l’Esbart Marboleny de Les Preses i l’actuació de Kepa Junkera & Sorginak, un esclat de música i dansa d’arrel que signa un dels músics més reconeguts de l’àmbit tradicional a escala internacional.

A la presentació hi haurà convidats de luxe: L’escriptora Maria Barbal, la conservadora Montserrat Pagès i l’actuació en directe d’EgurRa, que acompanyarana el president del Consell Cultural de les Valls d’Àneu, Ferran Rella, i el director general de Cultura Popular de la Generalitat, Lluís Puig. De l’edició del Dansàneu d’enguany en destaca el fet d’incorporar com a subseus del festival espais d’alt valor patrimonial i artístic com són l’església de Sant Pere a Sorpe, Sant Just i Sant Pastor a Son, Sant Joan d’Isil o la mateixa església de Sant Vicenç d’Esterri d’Àneu, a banda de la magnífica Santa Maria d’Àneu, ubicada al municipi de La Guingueta, on l’any passat ja es van celebrar els espectacles centrals del festival.

La formació també tindrà el seu rol destacat en l’edició d’aquest 2017, essent novament oberta al públic i de caràcter intergeneracional en el cas de la dansa i de petit format en el cas de la música.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa