Tornaveu
Les danses tradicionals del Berguedà, a La Casa dels Entremesos
Dijous 17 de febrer (20.00 h), la Casa dels Entremesos de Barcelona (plaça de les Beates, 2) acollirà la presentació Danses tradicionals del Berguedà. Recull històric, musical i coreogràfic, organitzada per l’Esbart Català de Dansaires (ECD). María del Agua Cortés i Eloi Escútia explicaran els detalls de la publicació homònima, publicada per Berguedana de Folklore Total en dos volums (2019 i 2020). Els autors també donaran un toc festiu a l’acte amb la interpretació d’algunes peces recollides en l’obra.

Montserrat Garrich, de l’Esbart Català, explica a Tornaveu que la recerca ofereix informació del context festiu de cadascuna de les danses -quan i on es ballen, a través de quins rituals, les persones que hi participen…- i la transcripció de la partitura i la descripció coreogràfica. La investigació comprèn les danses del segle XX i XXI, i ha requerit entrevistes, treball de camp i buidat bibliogràfic. Garrich també subratlla l’abast comarcal de l’estudi, atès que la majoria de publicacions actuals sobre dansa se circumscriuen a l’àmbit local.

La informació obtinguda a Danses tradicionals del Berguedà ha estat incorporada a l’Inventari de Danses Vives de Catlaunya, gestionat per l’ECD.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa