Tornaveu
Les danses dels PP.CC. a la plaça de Prada

El diumenge 19 d’agost tocà el torn de la dansa catalana, activitat que anà a càrrec de l’Esbart Maragall de Barcelona amb una selecció de danses d’arreu dels Països Catalans.

Aquesta formació de dansaires està integrada dins del Casal Catòlic del “poble” de Sant Andreu del Palomar de la ciutat de Barcelona. Amb vuitanta anys de vida, aquest esbart treballa per la recuperació i foment de la dansa catalana, realitzant recerca i gestionant una escola pròpia de dansa amb una actitud altruista i voluntària.

El corpus coreogràfic dels PP.CC. que està repartit al llarg de tota la geografia i de tot el calendari, és molt divers i ric i té balls i danses amb múltiples funcions socials i d’una gran varietat de formes coreogràfiques.

Els balls i les danses compleixen diferents funcions, expliquen o narren diversitat de fets i expressen sentiments variats. L’expectacle que es presentà assolí aquest objectiu, amb un repertori que abastà la següent proposta: Ballet de Déu; Els cascavells; La bulangera, del Penedès; fragments de l’Espolsada, de Premià de Dalt; balls de plaça, de Mallorca; ballant amb Al Tall, del País Valencià; jotes, de les Terres de l’Ebre; i com a cloenda participativa el Ball de Gitanes, de Rubí.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep a agost 26, 2012 | 09:59
    Josep agost 26, 2012 | 09:59
    Cap representant de Catalunya Nord i de l'Alguer.,??
  2. Icona del comentari de: Jluli a febrer 14, 2013 | 14:08
    Jluli febrer 14, 2013 | 14:08
    sou els millors us amuu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa