Tornaveu
La 6a ballada a la fresca de l’Esbart Maragall, a Can Fabra

La plaça Can Fabra del barri de Sant Andreu de Barcelona acollirà, dissabte 2 de juliol a les 22h, per primera vegada la sisena edició de la Ballada a la Fresca de l’Esbart Maragall.

El canvi porta la incertesa de la novetat, ja que les anteriors ballades tenien lloc a la plaça d’Orfila, però també es poden veure certs avantatges com la possibilitat que més persones assisteixin a aquesta cita, gratuïta, que ja és imprescindible entre els veïns del barri de Sant Andreu i entre els amants de la dansa. La decisió és una proposta de l’Ajuntament de Barcelona, ja que la nova ubicació permet una major facilitat en la connexió elèctrica dels llums i del muntatge de l’espectacle.

“Els veïns esperen la nostra actuació, i esperem sorprendre’ls amb unes coreografies variades que recorrin diferents estils de danses, que desembocarà en una segona part dedicada al ball de gitanes de Rubí, amb la coreografia, del que ha estat el meu mestre, Albert Sans”, explica Enric Martínez, director de l’Esbart Maragall. La ballada a la fresca no es presenta com un espectacle més del programa de l’esbart, sinó com un acte que pretén apropar diferents estils de ball, amb la ja tradicional segona part dedicada al ball de gitanes. Al llarg de l’escenari de deu metres d’ample i deu de llargada, amb rajoles de linòleum, desfilaran coreografies de grans noms de la dansa d’arrel popular com Slavador Melo, Lluís Calduch, el ja citat Albert Sans, i del mateix Enric Martínez. Un muntatge lumínic de més de 40 focus posaran el toc de gràcia de l’espectacle.

Amb una capacitat de cadires per a 350 persones, més totes les que poden estar dretes, Martínez espera que el canvi d’ubicació mantingui l’esperit de gran espectacle i alhora les cotes d’intimitat que assolia la ballada a la plaça d’Orfila.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa