Tornaveu
‘Essencials’, la nova proposta de la CCSE i l’Esbart Joaquim Ruyra

Dissabte 2 de desembre (22:00h), el Teatre Amistat de Mollerussa acollirà la presentació d’ Essencials. Organitzant aquesta actuació, l’Agrupació Sardanista de Mollerussa vol agrair el suport rebut de totes les institucions, entitats, empreses i particulars en la celebració de Mollerussa Capital de la Sardana 2016.

La nova col·laboració entre la Cobla Catalana dels Sons Essencials (CCSE) i l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes va ser presentada el 10 de setembre en el 28è Festival de Turisme de Xangai. Per primera vegada, un grup català assistia en aquest esdeveniment capaç d’agrupar cada any més de 9 milions de persones. Marcel Casellas, impulsors de la CCSE, destaca el gran impacte mediàtic d’una trobada que va ser televisada per “múltiples cadenes internacionals”.

Fidels a la filosofia que ha regit la trajectòria de les dues formacions, Essencials barreja expressions tradicionals i contemporànies. Les coreografies de La Bullanguera, Les Majorales o La Platja del Far s’alternen amb creacions d’autors com Manuel Cubeles o Albert Sans. Les danses, que es ballaran al ritme d’una extensa selecció de gèneres musicals –rumba, ball pla, farandola, sardana, contrapàs i jota—, també han comptat amb la col·laboració de Cesc Gelabert, Joan Serra i Montse Colomé.

Prèviament, la cobla i l’esbart ja havien participat en la realització de l’espectacle DAD. EXE (Dret a Decidir – Executable). “Llavors—destaca Casellas—es va crear un espectacle inèdit per reflexionar entorn les relacions de Catalunya i Espanya. En aquesta ocasió hem fet un híbrid de les propostes. Malgrat que és un espectacle pensat per ser vist, volem que la gent s’encomani de l’esperit festiu que ens caracteritza”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa